Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Τι προτείνει με επιστολή του στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χρήστος Ποτόλιας

Να ισχύσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας ότι ισχύει και στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του Covid-19 ζητάει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με επιστολή του δημοτικού της συμβούλου Χρήστου Ποτόλια προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιθυμεί να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ.

Ο κ. Ποτόλιας ξεκαθαρίζει ότι η παράταξη του είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ωστόσο κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι με τις αποφάσεις της για τον τρόπο λειτουργίας των συλλογικών οργάνων διαιρεί και εκβιάζει, τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ακολουθεί η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης

 «Για τη συμμετοχή στα ΔΣ μόνο εμβολιασμένων»

«Κύριε Πρόεδρε, για τη Λαϊκή Συσπείρωση προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας του λαού. Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (Τεύχος Β’ – 3958/27-08-2021), προβλέπονται μεταξύ άλλων “Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς περιορισμό ατόμων”, “…Αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους … και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο …”.

Με την απόφαση αυτή αφαιρείται το δικαίωμα στη διά ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μετά τους εργαζόμενους η Κυβέρνηση διαιρεί και εκβιάζει, με αποκλεισμό από τις διά ζώσης συνεδριάσεις και τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Επίσης η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, επιδιώκει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Ζητάμε από το Προεδρείο με συντονισμένες ενέργειες με τη διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει από την Κυβέρνηση  να αλλάξει άμεσα αυτή την απόφασή της:

Να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Να γίνουν σεβαστές και να μην ακυρωθούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων από τα κυβερνητικά υπηρεσιακά όργανα.

κ. Πρόεδρε,

Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός, οι δωροεπιταγές των 150 ευρώ, η διαίρεση του λαού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης δημιουργούν καχυποψία, ενισχύουν τον ανορθολογισμό, μειώνουν το κύρος της επιστήμης στη συνείδηση του λαού και τελικά οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού (χώροι εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, ιχνηλάτηση στα σχολεία, συχνά δωρεάν τεστ, φαρμακοεπαγρύπνηση κ.λπ.)».