Λαϊκή Συσπείρωση: Μια από τα ίδια… «αντιλαϊκά» ο Απολογισμός του 2020 στον Δήμο Καβάλας

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης με αφορμή τον απολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2020

Το δικό του σχόλιο για τον απολογισμό του Δήμου Καβάλας το 2020 παραθέτει με ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος απευθύνεται στους συνδημότες και τους λέει ότι χρειάζεται ενότητα, διεκδίκηση και αγώνας, για να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Ένας ακόμη απολογισμός από τον οποίο επιβεβαιώνεται ότι τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ελάχιστα και από την άλλη τα αυξάνονται»

«Στον «Ταμειακό Απολογισμό Δήμου Καβάλας Οικονομικό Έτος 2020» αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα (χαράτσια λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών) παρουσιάζουν μία αύξηση σχέση με τα προηγούμενα έτη που οφείλετε στην αύξηση των συντελεστών!!!!».

«…..ο Δήμος….. εισπράττει λιγότερα έσοδα από επιχορηγήσεις (από το κράτος)!!!!».
«….ο Δήμος πρέπει να ενισχύσει τον εισπρακτικό του (από τους δημότες) μηχανισμό!!!!!».
«….θα πρέπει να ενισχύσει τα ίδια έσοδα!!!!».
«….απαιτείται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης!!!!».
«….αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής!!!!».
«….οι επενδύσεις αποτελούν μικρό μέρος των δαπανών του προϋπολογισμού!!!».
«….ο Δήμος δεν αντλεί πόρους για την εκτέλεση έργων (δημόσια έργα)!!!!».
«…ο Δήμος πρέπει να υλοποιεί περιοριστικά τα προγράμματα του!!!!».
«….της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών η οποία επιβαρύνει για πρώτη φορά τον προϋπολογισμό του Δήμου!!!».

Με κυνισμό, αλλά και μεγάλη ομολογουμένως ειλικρίνεια, η διοίκηση του δήμου, μιμούμενη όλες τις προηγούμενες, με τις 110 παραπάνω λέξεις διατυπώνει την αντιλαϊκή της οικονομική πολιτική.

Ένας ακόμη απολογισμός από τον οποίο επιβεβαιώνεται ότι για ακόμη μία χρονιά, από τη μία τα χρήματα που έρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ελάχιστα και από την άλλη σε αντιστάθμισμα αυτής της πολιτικής ο δήμος επιβάλλει ανταποδοτικές υπηρεσίες, τέλη, φόρους και χαράτσια στους δημότες, που όλο και αυξάνονται.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες αυτές περιορίζονται σε έργα βιτρίνας, δεν αφορούν ούτε κατ’ ελάχιστο σε έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Επί πλέον ο δήμος φορτώνεται με έξοδα (π.χ. σχολική στέγη, καθαρίστριες κ.α.), τα οποία θα έπρεπε να επιβαρύνουν το κράτος.

Παρ’  όλα αυτά οι λαϊκές ανάγκες είναι τεράστιες και διευρύνονται συνεχώς. Απαιτείται να πολλαπλασιαστούν τα έσοδα του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας και τους λέμε ότι χρειάζεται ενότητα, διεκδίκηση και αγώνας, για να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Θα συνεχίσουμε:

  • να αγωνιζόμαστε ώστε να επανέρχονται στο λαό της Καβάλας μέρος από αυτά πού εισπράχτηκαν από την άμεση και έμμεση άγρια φορολόγησή του.
  • να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά – δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα.
  • να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε έργα υποδομής για το λαό μας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στα λαϊκά νοικοκυριά και στους επαγγελματίες που έχουν «τσακιστεί» από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και την πανδημία.
  • Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε και να καταγγέλλουμε τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές της Ε.Ε. και διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων, που θέλουν τους δήμους βορά των επιχειρηματικών ομίλων, που αντί να προσφέρουν δωρεάν Υπηρεσίες, θα τις πουλάνε ως ακριβό εμπόρευμα για την κερδοφορία τους».