Λαϊκή Συσπείρωση: Η κινητοποίηση της οδού Νοταρά δείχνει τον δρόμο

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ με αφορμή τις θετικές εξελίξεις με το πρόβλημα που επιλύεται στον δρόμο των Πεντακοσίων

Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να μην περιμένει λύσεις στα προβλήματά τους από διοικήσεις δήμων και παρατάξεις που συμφωνούν για τις προτεραιότητες των έργων στη λογική «κόστος – όφελος» και να αποφασίσουν δυναμικά και συλλογικά να αναλάβουν δράση απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Με αφορμή την υπόθεση της οδού Νοταρά, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν την άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στο δρόμο στα Πεντακόσια, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας καλεί τους κατοίκους να αγωνιστούν για να μπουν στη ζυγαριά τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά των λίγων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Ο ενωμένος αγώνας των πολλών φέρνει αποτελέσματα…»

«“Ο κόμπος έφτασε στο χτένι – Ως εδώ και μη παρέκει ”: Φώναζαν οι κάτοικοι των Πεντακοσίων στην οδό Νοταρά, για το πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε εδώ και πολλούς μήνες. Όπως λένε χαριτολογώντας, φανταστείτε ο δρόμος, που έγινε τροπική ζούγκλα, να ήταν πεντακόσια μέτρα και όχι 20 που είναι, πόσα τέρμινα θα περνούσαν για να αποκατασταθεί.

Ήταν πράγματι άκρως επιτακτική η ανάγκη για την άμεση λύση στο πρόβλημα, καθότι υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος στους πεζούς περίοικους της οδού και στο σύνολο της γειτονιάς, υπήρχαν ζητήματα καθαριότητας, καθώς βέβαια και πλημμυρικά φαινόμενα εν όψη του χειμώνα κ.α.).

Ωστόσο καμία παρέμβαση, μολονότι πολύ μικρή, δεν έγινε μέχρι την περασμένη Κυριακή (17-10-2021), μια μέρα πριν δηλαδή που οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αποφασίζει να παρέμβουν δυναμικά με συγκέντρωση στον εν λόγο δρόμο, ώστε σε λαϊκή συνέλευση να αποφασίσουν πως να κλιμακωνόσουν τις πιέσεις τους προς το δήμο ώστε να λυθεί το πρόβλημα (τους προηγούμενους είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επαφές με το δήμο και τις υπηρεσίες του, συγκέντρωση υπογραφών, συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής κ.α.).

Ωστόσο τίποτε δεν συγκίνησε την τοπική εξουσία, πριν οι κάτοικοι της περιοχής, αποφασίσουν δυναμικά και συλλογικά να αναλάβουν δράση για να υποχρεώσουν το δήμο να παρέμβει.

Η εξήγηση μία και μοναδική για μία τέτοια συμπεριφορά:

  1. τρέμουν και μόνο στη σκέψη οι κάθε φορά διοικούντες να αντιμετωπίσουν το λαό όταν οργανώνεται για τη διεκδίκηση των δίκιων του
  2. τέτοια έργα, που αφορούν την ποιότητα ζωής του λαού, σε αυτό που διοικήσεις και “συμπολιτευόμενες αντιπολιτευτικά” παρατάξεις ορκίζονται ότι τάχαμου αγωνίζονται για την “καθημερινότητα του πολίτη”, δεν είναι στις προτεραιότητες κράτους και τοπικής διοίκησης.

Γιατί, αν και είναι μικρά έργα, μπαίνουν στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους», βασικός όρος για να υπηρετηθούν μόνο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Καθότι αυτή η ζυγαριά «κόστους – οφέλους», που φέρνει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ενδιαφέρει μόνο η οικονομική ανταποδοτικότητα των έργων. Γι’ αυτό, ενώ σε λίγες εκατοντάδες μέτρα απόσταση από τη γειτονιά των Πεντακοσίων, κατασκευάζεται ένα πολύ μεγάλο έργο (δημιουργία σταθμού διοδίων και σταθμού εξυπηρέτησης αυτοκινήτων επί της Εγνατίας οδού – έργο που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, για ασφαλή, γρήγορη μετακίνηση και μεταφορά εμπορευμάτων, αρκεί να μην το πληρώνουν πανάκριβα διπλά και τριπλά) και προχωράει με γοργούς ρυθμούς, τα 20 μέτρα της οδού Νοταρά καρκινοβατούσαν.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να μην περιμένουν λύσεις στα προβλήματά τους από διοικήσεις δήμων και παρατάξεις που συμφωνούν για τις προτεραιότητες των έργων στη λογική «κόστος – όφελος».

Να οργανώσουν την αντίστασή τους και τους αγώνες τους, για να μπούνε στη ζυγαριά τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά των λίγων.

Η κινητοποίηση της οδού Νοταρά δείχνει το δρόμο. Ο ενωμένος αγώνας των πολλών φέρνει αποτελέσματα…»