Ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας αγάπης με νικητές τα αυτιστικά παιδιά

Δήμος Καβάλας, «Μασούτης», ΑΕ Καβάλας και Ακαδημία Mundialito ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ έναν φιλανθρωπικό αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας

Ενας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε δύο τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες, ο οποίος συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας αλλά και τα Σούπερ Μάρκετ Μασούτης θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής (11.00) 7 Νοεμβρίου στο Βερούλειο Στάδιο! Η ΑΕ Καβάλας και η Ακαδημία Mundialito ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο αλλά και τους εργαζόμενους στα καταστήματα Μασούτης στην Καβάλα για να στηρίξουν το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΠΕ Καβάλας.

Για το μεγάλο αυτό ραντεβού που θα αναδείξει για μια ακόμη φορά το περίσσευμα ευαισθησίας και αλτρουϊσμού που διακρίνει την κοινωνία της Καβάλας, παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Θόδωρος Μουριάδης: «Παράδειγμα προς όλους»

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους γιατί όπως τόνισε «δείχνουν το πρόσωπο της αγάπης και τείνουν χέρι βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, κάτι που αποτελεί παράδειγμα προς όλους», επισήμανε μια ακόμα σημαντική διάσταση της πρωτοβουλίας πέρα από την οικονομική ενίσχυση αυτή της διάθεσης «να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα» και να συμβάλει στην όσο το δυνατόν βελτίωση της κατάστασης. Αναφερόμενος δε στα S/M Μασούτης του απένειμε τα εύσημα για το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο επισημαίνοντας ότι «αποδεικνύουν ότι δεν αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως… ευρώ, αλλά είναι πλάι στον άνθρωπο»!

Επίσης ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Καβάλας θα δημιουργήσει σύντομα ένα κέντρο εξυπηρέτησης γι’ αυτά τα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αναζητούμε ήδη το κατάλληλο οικόπεδο όπου θα κατασκευάσουμε αυτό το Κέντρο, μιας και υπάρχουν ήδη κατάλληλα χρηματοδοτικά ‘’εργαλείας’’». Τόνισε μάλιστα ότι η ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να φροντίζει να έχουν όλα τα μέλη της ίσα δικαιώματα.

Και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μασούτη

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος των καταστημάτων στην Καβάλα Σεραφείμ Σκαλιάπας ανέφερε ότι «τα S/M Μασούτης κάθε χρόνο πραγματοποιούν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους τους», ενώ παρότρυνε και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής να κάνουν το ίδιο. Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της εταιρίας για την προσφορά τους γιατί όπως είπε «έχουν πλέον γαλουχηθεί στη φιλοσοφία της κοινωνικής προσφοράς και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή». Ο εκπρόσωπος της ΑΕ Καβάλας Κων/νος Τσιμτσίρης τόνισε ότι «όλοι είμαστε ένα σ’ αυτή την υπόθεση» και ότι μ’ αυτή την εκδήλωση «δίνεται χαρά από παιδιά σε παιδιά», ενώ ο εκπρόσωπος του Mundialito Αλέξης Δήμου τόνισε ότι «είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες και στην Καβάλα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα».

Αθανάσιος Οσταδάκης: Τα αυτιστικά παιδιά αναζητούν την κοινωνική επαφή, αλλά δεν έχουν τις δεξιότητες να τη ζητήσουν

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας Αθανάσιος Οσταδάκης, αφού τόνισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια στην Καβάλα και αναφέρθηκε στους στόχους και τις επιδιώξεις του συλλόγου, που ανάμεσα στα άλλα είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης γι’ αυτά τα παιδιά, έκανε έκκληση στους γονείς όλων των παιδιών να συζητήσουν μαζί τους για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας τους πλησιάζουν τέτοια παιδιά στο σχολείο, γιατί όπως είπε «τα αυτιστικά παιδιά αναζητούν την κοινωνική επαφή, αλλά δεν έχουν τις δεξιότητες να την ζητήσουν».