Το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας γίνεται… «πράσινο»

Με την ενεργειακή αναβάθμιση του το κτήριο θα αναβαθμιστεί από την  ενεργειακή κλάση Ε στην Β+ και θα επιτευχθεί συνολική ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξης του 61,5%

Σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας θα επιτύχει ο Δήμος Καβάλας με το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου, που ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα επιτευχθεί συνολική ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας, για το σύνολο των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, της τάξης του 61,5%!

Μετά τις παρεμβάσεις, θα υπάρξουν ετήσιες μειώσεις στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κατά 6.470.529 KWh και στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 1.055,33 ton CO2, ενώ το κτήριο θα αναβαθμιστεί από την ενεργειακή κλάση Ε στην Β+.

Το κύριο έργο θα περιλαμβάνει:

  • την εγκατάσταση 10 ηλιακών συλλεκτών, συνολικής επιφάνειας 25 τ.μ., που θα θερμαίνουν 2.000 λίτρα νερού για τα ντουζ
  • την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πεδίου με 126 πάνελ, συνολικής ισχύος 40 KWp, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
  • τη θερμομόνωση της οροφής του χώρου άθλησης
  • την εγκατάσταση αερόψυκτων αντλιών θερμότητας για την παραγωγή ζεστού ή κρύου νερού χρήσης και θερμού νερού για το δίκτυο των θερμαντικών σωμάτων στα αποδυτήρια, για την θέρμανση, ψύξη και αφύγρανση του χώρου άθλησης, καθώς και για την θέρμανση των υδάτινων στοιχείων του Κολυμβητηρίου
  • την εγκατάσταση θερμοκαλύμματος για την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και την πισίνα εκμάθησης κολύμβησης
  • την αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου LED
  • την εγκατάσταση χρονοδιακοπτών και νέων κεφαλών ντουζ για την μείωση της σπατάλης στην κατανάλωση ζεστού νερού χρήσης.

– Προϋπολογισμός: 1,5 εκ. ευρώ
– Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ
– Χρόνος περαίωσης: 7 μήνες