Καβάλα: Οι διπλωματικές και προξενικές σχέσεις της Ελλάδας «παρελαύνουν» στη Μεγάλη Λέσχη

Μια έκθεση γεμάτη Ιστορία στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Καβάλας και η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, συνδιοργανώνουν την έκθεση: «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και Σύναψη Διπλωματικών και Προξενικών Σχέσεων».

Στην έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα «2021» και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2021, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, παρουσιάζονται έγγραφα από την αρχειακή συλλογή της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ της Ελλάδος, τα οποία περιγράφουν την πορεία αναγνώρισης του νέου ελληνικού κράτους από τα υπάρχοντά κράτη κατά τη διάρκεια του Αγώνα και τα πρώτα χρόνια μετά, τη σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων με αυτά και τη δημιουργία προξενικού δικτύου. Τα εν λόγω έγγραφα καλύπτουν την περίοδο περίπου έως το 1840.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στις 20:00, με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.