Θόδωρος Μουριάδης: Σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Καβάλας

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για τη εκμίσθωση του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα στην Egnatia Aviation

Ως μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Καβάλας, η οποία πλέον θα μπορεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, εκτός από την τουριστική, χαρακτηρίζει με δήλωση του τη συμφωνία παραχώρησης του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα στην Egnatia Aviation, ο Δήμαρχος Καβάλας.

Ο Θόδωρος Μουριάδης κάνει λόγο για το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση και αναφέρθηκε και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν.

Η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας αναφέρει σχετικά: «Η συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Egnatia Aviation για την αξιοποίηση του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα, αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας εκμίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, μετά το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξε την προηγούμενη περίοδο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και η κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων από την εν λόγω εταιρία, θα οδηγήσουν στην άμεση δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με τη συστηματική εκμετάλλευση των υποδομών που διαθέτει η περιοχή μας, μπορούμε, πέρα από τον τουρισμό, να πρωταγωνιστήσουμε και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και να εντάξουμε τον Δήμο Καβάλας στον ευρωπαϊκό χάρτη της εκπαίδευσης πιλότων».