Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητάει να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στα Πετρέλαια

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας θέλει να εκφράσει το ΔΣ την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζόμενων και να ζητήσει την απόσυρση της Αστυνομίας

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσω του δημοτικού της συμβούλου Χρήστου Ποτόλια. Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης τονίζεται ότι θα πρέπει το όργανο να αποφασίσει και να ζητήσει την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και παράλληλα να εκφράσει την αλληλεγγύη και στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρει:

«Τα χαράματα σήμερα το πρωί, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας εισέβαλαν, με εντολές της εταιρίας και της κυβέρνησης, στο εργοστάσιο των Πετρελαίων. Χρησιμοποίησαν, εκτός των άλλων χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε συνέπειες στον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου, αλλά κυρίως, με την εγκληματική τους επέμβαση, έβαλαν σε κίνδυνο και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Σκοπός της επέμβασης, που έγινε νύχτα, γιατί νύχτα γίνονται οι βρώμικες δουλειές, αλλά κυρίως για να εμποδίσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση άλλων εργαζόμενων, ήταν να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων στα πετρέλαια που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το Δ.Σ. με απόφασή του να απαιτήσει την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και να εκφράσει την αλληλεγγύη και στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ».