Δήμος Καβάλας: Περιμένοντας την… «Ελπίδα»

Σύσκεψη των αρμόδιων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καβάλας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδης, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα εκδηλωθεί στην περιοχή

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με την παρουσία των Αντιδημάρχων Ποιότητας Ζωής και Πρωτογενούς Τομέα, Κυριάκου Σταυρίδη και Θόδωρου Παπαδόπουλου αντίστοιχα, και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2022, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα εκδηλωθεί στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (21/1) αναμένεται να χιονίσει στον ορεινό όγκο της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, καθώς και σε ορισμένες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από την Παρασκευή 21/1 μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού τις πρωινές ώρες.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκαλέσει η επερχόμενη κακοκαιρία, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι χειριστές των ειδικών μηχανημάτων του Δήμου Καβάλας και οι ιδιώτες που θα συνεργαστούν με τις δημοτικές υπηρεσίες, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης αποφασίστηκε να λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ του Βύρωνα και του Αγίου Αθανασίου, για τη φιλοξενία των συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν μονάδες θέρμανσης.

Για την προμήθεια αλατιού και την παροχή οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας ή την εξυπηρέτηση ειδικών αναγκών, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το 2513 500000 (Δημοτική Ενότητα Καβάλας) και 2513 502500 (Δημοτική Ενότητα Φιλίππων).