Δημοτικό Συμβούλιο: Στον Δήμο Καβάλας «έπεσε» το φλουρί

Μήνυμα ενότητας κατά τη «μεικτή» κοπή της βασιλόπιτας και το λογοπαίγνιο του Μητροπολίτη Στέφανου περί «καταστροφής, διαστροφής και επιστροφής»

Με «μεικτή» διαδικασία (με φυσική παρουσία και με εξ’ αποστάσεως συμμετοχή) το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας έκοψε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022 την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, πριν από τη 2η τακτική συνεδρίαση του Σώματος για το 2022.

«Τι θα αφήσουμε σε αυτούς που έρχονται; Γεννιέται μια καινούρια πραγματικότητα και όπως γεννιέται ένα παιδί, υπάρχει πόνος στην αρχή. Προσβλέποντας, λοιπόν, στο μέλλον πρέπει να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να είμαστε όλοι μαζί. Και να ξέρετε, η μέση οδός δεν είναι η σύνδεση των άκρων, αλλά η ευθεία. Άλλωστε, ανάμεσα στην καταστροφή και στη διαστροφή υπάρχει η επιστροφή, η επιστροφή στις ρίζες μας», ανέφερε μετά την ευλογία της βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

«Δεν υπάρχει το “εγώ”, αλλά το “εμείς” και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα κατά νου», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προσθέτοντας ότι «το παρελθόν δείχνει τον δρόμο, με τους προγόνους μας που ήρθαν εδώ και απέδειξαν ότι από την καταστροφή μπορούμε να δημιουργήσουμε».

Στο.. δια ταύτα, το φλουρί «έπεσε» ανάμεσα στο κομμάτι του Δήμου Καβάλας και της Εκκλησίας, με τον Δήμαρχο Καβάλας να αποδίδει… σημειολογικό νόημα.