Λαϊκή Συσπείρωση: Ανταποδοτική συμπαιγνία και «το τέλος ταφής»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ με αιχμές για τη διοίκηση του Δήμου, την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ

Τη διαπίστωση της ότι στην αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του Δήμου Καβάλας δεν υπάρχει κανένας αντίλογος, εκφράζει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη που εκπροσωπείται στη Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με τον Χρήστο Ποτόλια μιλά για συμπαιγνία των διοικούντων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, από τις οποίος ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Γι’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν αναπτύσσεται καμία αντιπαράθεση μεταξύ Διοίκησης και Παρατάξεων»

«Δήμος Καβάλας: “….αλλά αυτό σημαίνει πως τα ανταποδοτικά θα αυξηθούν, διότι αυτό το “τέλος” πρέπει να καλυφθεί, ας ελπίσουμε ότι τελικά θα το πάρουν πίσω….”. Αυτή την απάντηση έδωσε η Δημοτική Αρχή Καβάλας σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Πόσο θα επιβαρύνει δηλαδή τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων το “τέλος ταφής” απορριμμάτων που θεσμοθέτησε η Ν.Δ.. Σημειώνουμε ότι ο ο οικιακός συντελεστής στο δήμο μας είναι 1,57 ευρώ/τ.μ. δημοτικά τέλη (ΔΤ) και  0,14 ευρώ/τ.μ. δημοτικός φόρος (ΔΦ) (σύνολο 1,71ευρώ/τ.μ).

Δήμος Πάτρας: Νέα μείωση ανταποδοτικών τελών αποφάσισε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο οικιακός συντελεστής από 1,08 ευρώ/τ.μ. μειώνεται στο 1,00 ευρώ/τ.μ.. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρέλαβε το 2014, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές τον συντελεστή στο 1,95 ευρώ/τ.μ..

Γι’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν αναπτύσσεται καμία αντιπαράθεση μεταξύ Διοίκησης και Παρατάξεων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.. Πολύωρες, ατέρμονες, φλύαρες Συνεδριάσεις προκειμένου να κουκουλωθεί η στρατηγική τους ταύτιση στη φορομπηχτική πολιτική.

Αυτή τη συμπαιγνία, με μαεστρία και πονηριά ομολογουμένως, τη συνεχίζουν και στη δημόσια “αντιπαράθεσή” τους στα τοπικά ΜΜΕ.

Σε εκπομπές R/S και TV κυρίως, ξεδιπλώνουν τη συμφωνία τους στα βασικά, με κοκορομαχίες στα δευτερεύοντα, είτε με θετική προβολή-διαφήμιση του έργου τάχαμου που κάνει η σημερινή διοίκηση, είτε με αρνητική προβολή (αρνητική διαφήμιση), με εκπομπές που “παίζουν” όλη μέρα, με “αυστηρή” υποτίθεται κριτική προς τη διοίκηση. Κριτική βέβαια που αφορά σε ανούσια θέματα, χωρίς να ακουμπά ούτε τρίχα από την ουσία της πολιτικής του Δήμου. Σε τέτοιες ολοήμερες εκπομπές, σύσσωμη η αντιπολίτευση δίνει τα “ρέστα” της για να αποδείξει όμως τελικά ότι αυτή θέλει να βρίσκεται στη θέση του χαλίφη για να εφαρμόσει τα ίδια αντιλαϊκά…..

Φυσικά σε αυτό το αντιλαϊκό κάδρο που ποζάρουν σημερινή διοίκηση και παρατάξεις της “αντιπολίτευσης”, πουθενά δεν υπάρχει καμία απάντηση και αναφορά στην ουσιαστική αντιπολίτευση που κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσα και έξω από το ΔΣ.

Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι συνδημότες μας σε τέτοιες παρατάξεις, είτε βρίσκονται στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση.

Να βασιστούν στο δικό τους ενωτικό αγώνα, με αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων, για να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύει η μεγάλη εργοδοσία με τις πλάτες  κυβέρνησης και υποτακτικών, σε αυτή την πολιτική, τοπικών αρχών.

Τρανό παράδειγμα αυτό που κάνουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια και στα λιπάσματα, που με την ταξική αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και φορέων δείχνουν το δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής, δείχνουν ότι ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό….

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή του λαού της Καβάλας στη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στα πετρέλαια το Σάββατο και ώρα 12.00 το μεσημέρι στη Π. Ελευθερίας».