Λαϊκή Συσπείρωση: Αυτό είναι το κράτος τους! Από τη μια κρατική καταστολή και απ’ την άλλη αθώωση των αποβρασμάτων

Η ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Καβάλας για την αθώωση των βανδαλιστών του Εβραϊκού μνημείου

Για δικαιολογημένη αγανάκτηση και θυμό του κόσμου, κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση σε ότι αφορά την αθώωση των βανδαλιστών του Εβραϊκού μνημείου της Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χρήστος Ποτόλιας αναφέρεται στην κρατική καταστολή απέναντι στους αγρότες, τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και την αθώωση των αποβρασμάτων που εκμεταλλεύονται το Νόμο που άλλαξε πρόσφατα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Ερωτηματικά, αγανάκτηση και θυμό προκαλεί η αθώωση για το βανδαλισμό του Εβραϊκού Μνημείου»

«Δικαιολογημένη αγανάκτηση και θυμό προκαλεί, λίγες ημέρες μάλιστα μετά τη Διεθνή Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η αθώωση των βανδαλιστών του Εβραϊκού μνημείου στην πόλη μας.

Η βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου, άλλες παρόμοιες καταστροφές μνημείων για τα θύματα του ναζισμού, ακόμα και μνημείων για την ηρωική Αντίσταση του λαού μας στον κατακτητή – όπως η τιμητική πλάκα του ΚΚΕ για την απελευθέρωση της πόλης από το 26ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ – έχουν στόχο  να σβήσουν από τη μνήμη του λαού τις θηριωδίες των ναζιστικών τεράτων που καταδεικνύουν ότι οι φασίστες αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πολύτιμη εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος που τους γεννά και τους τρέφει. Καμία «μεταμέλεια» – όπως αυτή που επικαλέστηκαν οι δράστες – δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα και σκοπιμότητα που κρύβουν τέτοιες ενέργειες.

Η αθώωση των βανδαλιστών βασίστηκε σε νόμο που άλλαξε πρόσφατα η κυβέρνηση προκειμένου να πέφτουν στα μαλακά τέτοιες περιπτώσεις, τη στιγμή που οι νόμοι για όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της (εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, φοιτητές) γίνονται όλο και αυστηρότεροι, βγάζοντας τις απεργίες παράνομες, πριν αυτές ακόμη προκηρυχθούν, σέρνοντας στα δικαστήρια εργαζόμενους, αγρότες, ακόμη και ανήλικους μαθητές.

Αυτό είναι το κράτος τους! ΜΑΤ και κρατική καταστολή απέναντι στους αγρότες που μάχονται στα μπλόκα της αξιοπρέπειας για την επιβίωσή τους, απέναντι στους εργάτες των Πετρελαίων που αντιδρούν στη μετατροπή τους σε σύγχρονους σκλάβους, απέναντι στους εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά που διεκδικούν συλλογική σύμβαση εργασίας, σταθερή δουλειά, μέτρα ασφάλειας για να μην ξαναθρηνήσουν συνάδελφό τους. Και την ίδια ώρα αθωώνονται τα αποβράσματα του μίσους και του ρατσισμού, αποφυλακίζονται τα πρωτοπαλίκαρα – δολοφόνοι των ταγμάτων εφόδου της «Χρυσής Αυγής», δρουν ανεμπόδιστα οι φασίστες όπως πρόσφατα στα σχολεία και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και αλλού, μέσα και έξω από συνδέσμους και ναζιστικά μορφώματα, με τραγικό αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Δημοτικής Αρχής και των νομικών της συμβούλων που δεν κατέθεσαν εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών μήνυση και αφού είχε αλλάξει ο νόμος που καθιστούσε μη αυτεπάγγελτη τη δίωξη των δραστών.

Ο λαός της Καβάλας μπορεί να βγάλει, με αφορμή και αυτή την εξέλιξη, ακόμα πιο στέρεα συμπεράσματα για το ποιανού τσιράκια τελικά είναι οι φασίστες, ποιον εξυπηρετούν και για ποιον δουλεύουν. Αποδεικνύεται περίτρανα η ορθότητα της στάσης του ΚΚΕ μετά και από την καταδικαστική απόφαση για την «Χρυσή Αυγή» που κάλεσε το λαό να μην εφησυχάσει, να δυναμώσει την πάλη του για τα δικαιώματά του και να απομονώσει με τη δράση του, τους κάθε λογής φασίστες, το ρατσισμό και τον εθνικισμό».