Λαϊκή Συσπείρωση: Ανάστατοι οι κάτοικοι του Βύρωνα από τη διακοπή του απογευματινού δρομολογίου του ΚΤΕΛ

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας καλεί το Δήμο Καβάλας να επιδοτεί τα δρομολόγια με κονδύλια που θα διεκδικήσει από την Πολιτεία

Την αναστάτωση των κατοίκων της συνοικίας του Βύρωνα για την κατάργηση του απογευματινού δρομολογίου της «γραμμής Βύρωνας» από το αστικό ΚΤΕΛ, μεταφέρει με επιστολή του στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο Χρήστος Ποτόλιας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης θεωρεί τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται δικαιολογημένες και καλεί τον Δήμο Καβάλας να επιδοτήσει το δρομολόγιο διεκδικώντας κονδύλια από την Πολιτεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της συνοικίας του Βύρωνα γιατί με ανακοίνωσή του το αστικό ΚΤΕΛ, γνωστοποιεί ότι καταργεί το απογευματινό δρομολόγιο της “γραμμής Βύρωνα”.

Θεωρούμε δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων καθότι είναι φυσικό ότι η ενέργεια αυτή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς προβληματική μετακίνηση στην πόλη μας με μαζικό μέσο μεταφοράς.
Καλούμε τη διοίκηση να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες (χρηματοδότηση-επιδότηση δρομολογίων, με διεκδίκηση των κονδυλίων από την πολιτεία) ώστε να γίνονται κανονικά όλα τα δρομολόγια.
Θεωρούμε ότι η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι αδύνατη με «οράματα» και με  ψευτορυθμίσεις της κυκλοφορίας και εισπρακτικά μέτρα στο κέντρο της πόλης.
Απαιτεί συνδυασμό μέτρων:
(α)  Αποφασιστική ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
(β)  Έργων που θα εξυπηρετούν το συνολικό πλέγμα μετακινήσεων και μεταφορών (Λεύκη, Ν. Καρβάλη, Χαλκερό, Περιγιάλι, Καβάλα, Νεάπολη, Παληό, Αμυγδαλεώνας).
(γ)  Περιμετρική οδός.
(δ)  Ανισόπεδοι κόμβοι.
(ε)  Ανισόπεδες διαβάσεις  πεζών.
(στ) Χώροι στάθμευσης περιφερειακά  του  κέντρου.
(ζ) Απομάκρυνση από το κέντρο πόλων έλξης κίνησης (Υπεραστικό  Κ.Τ.Ε.Υ.Λ., Ι.Κ.Α, δημοτικές, περιφερειακές, κρατικές υπηρεσίες)».