Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα Καβάλας: Θα «πληρώνει» το ρεύμα στα κτίρια και τα γήπεδα του Δήμου

Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ, Χρήστου Γάκη, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας

ΤΤα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας Καβάλας ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ, Χρήστο Γάκη, για τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδημάρχος Ανάπτυξης Προγραμματισμού Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ανθή Χατζηφραντζή και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Ηλίας Τσαγκαλίδης, παρενέβη ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που θα αποκομίσουν τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, όσο και τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της τοπικής κοινωνίας από τη λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μουριάδης επισήμανε ότι η Ενεργειακή Κοινότητα θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των κτηριακών υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καβάλας, καθώς και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Γάκης παρατήρησε πως η Ενεργειακή Κοινότητα θα τον βοηθήσει τον Δήμο Καβάλας να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, να μειώσει την παραγωγή ρύπων και να αποστείλει προς τους πολίτες της περιοχής μας ένα ουσιαστικό μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας και λελογισμένης κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο το εν λόγω εγχείρημα του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να εξασφαλιστούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές άδειες και οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.