Δήμος Καβάλας: Ομόφωνο «ναι» της ΠΕΔ ΑΜ-Θ στην πρόταση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για διεύρυνση του χρονικού ορίου ένταξης των ευάλωτων νοικοκυριών στο πρόγραμμα επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά την τακτική συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2022, συζητήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, το θέμα της στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο Δήμος Καβάλας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ζητώντας να προχωρήσει σε νέα τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» (Β’ 3088) και να διευρυνθεί το χρονικό όριο διακοπής της ηλεκτροδότησης για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα επανασύνδεσης και πέραν της 15ης Φεβρουαρίου 2022, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα, ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί προς συζήτηση κατά την έκτακτη συνάντηση των Δημάρχων, στις 18/3/2022, στη Βουλιαγμένη, την οποία συγκαλεί η ΚΕΔΕ, λόγω της σοβαρότητας του.

Το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ, μετά από διεξοδική συζήτηση, συμφώνησε ομόφωνα με την πρόταση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, καθώς και με την αναγκαιότητα να συζητηθεί το εν λόγω θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.