Χρήστος Ποτόλιας: Να σημάνει… συναγερμός για την Καλαμίτσα

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης καλεί τους πολίτες και τους φορείς και συλλόγους της πόλης να αντιδράσουν στα σχέδια της ΕΤΑΔ

Να σημάνει συναγερμός σε όλη την Καβάλα προκειμένου να μην περάσει η βούληση η πρόταση της ΕΤΑΔ για εκμετάλλευση της Ακτής Καλαμίτσας από τον Δήμος Καβάλας και την ίδια με ποσοστό 50%-50%, και επί πλέον ετήσιο έσοδο προς την ιδιοκτήτρια της παραλίας 50.000 €, καλεί ο Χρήστος Ποτόλιας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζει ότι οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου κα αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί – οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, χώροι ανάπτυξης ερασιτεχνικού αθλητισμού και λαϊκού πολιτισμού, ελεύθεροι για όλο τον λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Το σχέδιο της ΕΤΑΔ δεν πρέπει να περάσει…»

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5η/14-03-2022) σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της λαϊκής παραλίας της Καλαμίτσας, ο δήμαρχος απάντησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα εισαχθεί ως τακτικό θέμα για λήψη απόφασης από το σώμα, η πρόταση της ΕΤΑΔ  προς το δήμο, για την “αξιοποίηση” της παραλίας. Πρόταση η οποία αν υιοθετηθεί θα σημάνει την οριστική εξαφάνιση των ελάχιστων επιλογών αναψυχής που έχουν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας. Σημείωσε επίσης στην απάντηση του ο δήμαρχος ότι η ΕΤΑΔ επιμένει στην πρότασή της που είναι: κατανομή εσόδων από την εκμετάλλευση της παραλίας μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ 50%-50%, και επί πλέον ετήσιο έσοδο της ΕΤΑΔ τα 50.000 €.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός, σε κάθε σύλλογο, σε κάθε φορέα, σε κάθε κάτοικο ξεχωριστά. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει.

Εδώ και καιρό τοπικοί εργολάβοι, εκπρόσωποι μεγαλοσυμφερόντων που ενδιαφέρονται για τα φιλέτα στην πόλη μας, έχουν πιάσει στασίδι με το αζημίωτο βέβαια, συκοφαντώντας με τον προσβλητικό λόγο τους, όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον τη λαϊκής πλαζ της Καλαμίτσας.

Καλούμε το λαό της Καβάλας μέσα από τα εργατικά σωματεία του, άλλους μαζικούς φορείς, πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους κτ.λ., σε επαγρύπνηση, για την αποτροπή της παραχώρησης της Καλαμίτσας και των υπόλοιπων φιλέτων που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΤΑΔ, σε επιχειρηματικά συμφέροντα είτε δια του Δήμου είτε απ΄ ευθείας από αυτήν. Τη διεκδίκηση ανάπλασης της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέχρι την ημέρα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο να δυναμώσει ο συντονισμένος αγώνας με όλες τις μορφές.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» επαναλαμβάνουμε τη θέση μας πως οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα, τα δημόσια και δημοτικά ακίνητα  (καπναποθήκες, παλιό Νοσοκομείο, ΤΕΑΦΚΕ, π. Δικαστήρια κ.α.), αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί – οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, χώροι ανάπτυξης ερασιτεχνικού αθλητισμού και λαϊκού πολιτισμού, ελεύθεροι για όλο τον λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους».