Ώρα της Γης, 2022: Η Καβάλα συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση και «κατεβάζει διακόπτες»

Ο Δήμος σβήνει τα φώτα σε Δημαρχείο και Φρούριο - Το μήνυμα του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη «σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο»

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, στις 20:30, θα σβήσουν τα φώτα σε όλη τη Γη, για μια ώρα. Είναι η «Ώρα της Γης»! Ο Δήμος Καβάλας θα συμμετάσχει, για μία ακόμη φορά, στην παγκόσμια δράση η «Ώρα της Γης», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχιακό μέγαρο και στο Κάστρο.

«Το ερχόμενο Σάββατο σβήνουμε τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 20:30 έως τις 21:30, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος», αναφέρει η Δημοτική Αρχή στο σχετικό κάλεσμά της προς του δημότες.

Ενόψει της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στη συμβολική αυτή δράση, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε:

«Η “Ώρα της Γης” μάς προσφέρει την ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό και συνάμα επίκαιρο μήνυμα, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.

Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου Καβάλας, να κατεβάσουν τους διακόπτες το βράδυ του Σαββάτου και να συμβάλλουμε όλοι μαζί, έστω για μία ώρα, στην προσπάθεια διατήρησης του φυσικού μας πλούτου».