Λαϊκή Συσπείρωση: Ο «Συμπαραστάτης» έχει βασική του αρμοδιότητα τον έλεγχο της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτηση για τον απολογισμό του έργου του «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας των πεπραγμένων λειτουργίας του «Συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης» από τον υπεύθυνο της λειτουργίας του δικηγόρο Αθανάσιο Αθανασίου, ο «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι ο συγκεκριμένος θεσμός υπάρχει για να ελέγχεται η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Θέλουν να αποδείξουν ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους»

«Η “ελπίδα” και η “αισιοδοξία”  που “διαψεύσθηκαν” και για το 2021 λόγω πανδημίας, σύμφωνα με την αναφορά της εισήγησης, για τη “λειτουργία της κοινωνίας, της αγοράς, των Θεσμών και του Κρατικού Μηχανισμού”, διαψεύσθηκαν μόνο για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών και όχι για μια χούφτα επιχειρηματιών.

Καθότι “μια χαρά λειτούργησε” και το 2021, βλέποντας τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, για αλυσίδες σούπερ μάρκετ, για μεγαλοξενοδόχους και τουρ οπερέιτορ με το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς όρους προστασίας μετάδοσης της πανδημίας, για τις εταιρίες ενέργειας, καθώς και για τους μεγαλοκλινικάρχες και τις φαρμακευτικές εταιρίες, αφού ο κρατικός μηχανισμός “μερίμνησε”, για ακόμη μία χρονιά, να αφήσει “εκτεθειμένο” το δημόσιο σύστημα υγείας, που ανάγκαζε τα λαϊκά στρώματα να προστατεύουν την υγεία τους επί πληρωμή.

Και για τους παραπάνω λόγους σημειώνουμε για το “συμπαραστάτη” ότι πρόκειται για θεσμό με στόχο των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, να δημιουργήσουν μια δήθεν ανεξάρτητη αρχή για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ώστε να τους δημιουργηθεί η αυταπάτη ότι εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κοινό συμπαραστάτη απέναντι στα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντά τους.

Ο «Συμπαραστάτης» έχει βασική του αρμοδιότητα τον έλεγχο της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων.

Στη διαδικασία εκλογής του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», ο σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δε συμμετείχε, για να μη νομιμοποιήσει ένα όργανο εχθρικό προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Από την άλλη, όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις υποστήριξαν και υποστηρίζουν το «θεσμό».

Να σημειώσουμε ότι αναγνωρίζουμε το κύρος και την προσωπικότητα του κ. Αθανασίου, έγκριτο δικηγόρο της πόλης μας. Ωστόσο για ένα «θεσμό» τόσο σημαντικό για τη λειτουργία της «Δημοκρατίας» κατά λεγόμενά όλων των άλλων παρατάξεων, “στριμώχνουν” την ειδική συνεδρίαση μία ώρα πριν την κανονική συνεδρίαση της Δευτέρας, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να λάβουν θέση σε μια πολυσέλιδη (50 σ.) εισήγηση, στην οποία ο κ. Αθανασίου κατέθεσε ψυχή για να παρουσιάσει.

Οι Καβαλιώτες, ο κ. Αθανασίου, πρέπει να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για αυτό το «εργαλείο» της εξουσίας που δεν έχει άλλο σκοπό από το να προωθεί την «κουλτούρα της συνεννόησης και συναίνεσης», που είναι ο διακαής πόθος της εξουσίας των ολίγων. Να αποδείξουν δηλαδή ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Τίποτα πιο ψευδές…»!