Περιγιάλι: Μπάζα και σκουπίδια εκεί όπου θα έπρεπε να είναι χώρος… αναψυχής και πρασίνου [φωτογραφίες]

«Εστία» κακογουστιάς, μόλυνσης αλλά και κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς εντός του αστικού ιστού - Ανήσυχοι οι κάτοικοι της περιοχής, σκέφτονται να «πάνε» στον Εισαγγελέα

Επί χρόνια οι διοικήσεις του Δήμου Καβάλας είχαν ψηλά στην ατζέντα τους τη διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων Ασημακοπούλου και Κωτσάλου στο Περιγιάλι με σκοπό να το μετατρέψουν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες.

Η εγκατάσταση των προσφύγων και η δημιουργία της Δομής στο «μέτωπο» του οικοπέδου σταδιακά «αδυνάτισε» τις διεκδικήσεις, ωστόσο ένα κομμάτι του πρώην στρατοπέδου ήδη χρησιμοποιείται από τον Δήμο Καβάλας που στεγάζει εκεί κάποιες υπηρεσίες του.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ μόλις προ λίγων ημερών η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της προειδοποίησε όλους τους δημότες να σπεύσουν, ενόψει του καλοκαιριού, να «καθαρίσουν» τα οικόπεδά τους ειδάλλως θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του Νόμου [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ], το «πίσω» κομμάτι του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου… «οργιάζει»!

Σκουπίδια, μπάζα, χόρτα, κλαδιά, ογκώδη αντικείμενα, ολόκληρες οικοσκευές και μια κατάσταση όχι μόνο άσχημη αλλά και επικίνδυνη έχει διαμορφωθεί. Μετά από καταγγελίες κατοίκων -οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους- το KAVALA POST βρέθηκε στο σημείο και απαθανάτισε την άτυπη «χωματερή» που περιέχει τα… πάντα!

Να σημειωθεί ότι παραδίπλα παίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά στα γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ η γειτνίαση με τον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί έναν επιπλέον κίνδυνο σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιήσουν παράσταση στην Εισαγγελία Καβάλας με σκοπό οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προτού να είναι αργά…

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους: