Μάκης Παπαδόπουλος για τη συμφωνία για την Καλαμίτσα: Ο Δήμος θα πληρώνει 200.000 ευρώ τον χρόνο και οι Καβαλιώτες ένα πολύ ακριβό εισιτήριο στην ΕΤΑΔ…

Ασύμφορη και μη βιώσιμη χαρακτηρίζει με δήλωση του τη συμφωνία ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής»

Για μια ασύμφορη και μη βιώσιμη λύση του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ, αναφορικά με την ακτή της Καλαμίτσας, κάνει λόγο στη δήλωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» τονίζει ότι με τη συμφωνία που πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή ο Δήμος θα αναγκαστεί να δίνει 200.000 ευρώ κάθε χρόνο για τη συντήρηση της παραλίας, γι’ αυτό και υπάρχει η ανάγκη να υπάρξει μία άλλη συμφωνία, που δε θα καταχρεώνει τον Δήμο και τους δημότες και δεν θα φέρνει εισιτήριο «από την πίσω πόρτα».

Η δήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου αναφέρει σχετικά:

«Ο Δήμαρχος Καβάλας πρέπει να πει την αλήθεια στους δημότες για την Καλαμίτσα:

– Αποδέχτηκε μία βαριά, ασύμφορη και μη-βιώσιμη συμφωνία με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε ότι η επόμενη διοίκηση του Δήμου πολύ πιθανόν να αναγκαστεί είτε να ακυρώσει τη συμφωνία είτε να βάλει εισιτήριο!

– Ο Δήμος θα αναγκαστεί να δίνει 200.000 ευρώ κάθε χρόνο για τη συντήρηση της παραλίας. Όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα τρία καταστήματα θα ξοδεύονται στο ενοίκιο της ΕΤΑΔ.

– Η συμφωνία με την ΕΤΑΔ είναι τόσο κακή, που από τα πέντε καταστήματα που λειτουργούσαν κάποτε αφήνει έξω τα δύο (τα πρώην “Μερσέντες” και “Μετρό”) από τα οποία ο Δήμος δε θα εισπράττει απολύτως τίποτα!

– Κανείς δεν ξέρει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα ξοδέψει ο Δήμος για να ξαναφτιάξει από την αρχή τις εγκαταστάσεις.

– Κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια θα μας πάρει να ξαναφτιάξουμε τις εγκαταστάσεις με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

– Λόγω της οικονομικής στενότητας του Δήμου, η Δημοτική Αρχή θα δυσκολεύεται πλέον να καλύπτει ανάγκες για μισθούς συμβασιούχων και βοηθήματα αλληλεγγύης.

Και φυσικά θα δυσκολεύεται να εκτελεί έργα για την καθημερινότητα των δημοτών στις γειτονιές και στα χωριά.

Χρειαζόμαστε μία άλλη συμφωνία για την Καλαμίτσα, που δε θα καταχρεώνει τον Δήμο και τους δημότες και δεν θα φέρνει εισιτήριο “από την πίσω πόρτα”.

Χρειαζόμαστε έναν άλλο Δήμαρχο, που να ξέρει από τουρισμό και επενδύσεις, για να κάνει μία άλλη, συμφέρουσα και βιώσιμη συμφωνία».