Λύματα «τρέχουν» στη θάλασσα της Παναγίας! Χρόνιο το πρόβλημα, αγανακτισμένοι οι κάτοικοι [βίντεο-φωτογραφίες]

Μια αντλία που όλο... «χαλάει» (!!!) και οι υποσχέσεις για οριστική λύση στο πρόβλημα που έμειναν... υποσχέσεις - Συνεχείς οι οχλήσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα!

Οι «παραλίες» της χερσονήσου της Παναγίας είναι από τους πλέον δημοφιλείς «προορισμούς» για τους κατοίκους της γραφικής συνοικίας και όχι μόνον, προσφέροντας αστικές αποδράσεις μέσα στο καλοκαίρι…

Το «Mονόπετρο» κάτω από τον Φάρο, τα «Pετραδάκια» κάτω από την Παλιά Μουσική και, λίγο πιο δυτικά, το «Βαθάκι», κάτω από την αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όλες οι παραπάνω βραχώδεις διέξοδοι στη θάλασσα «γεμίζουν» κάθε χρόνο από εκατοντάδες κατοίκους της Παναγίας αλλά και τουρίστες. Μόνον που, τα τελευταία χρόνια, στην τελευταία περίπτωση [«Βαθάκι»] κάτι… βρομάει!

Κάτω από την αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου καταλήγουν τόσο ο αγωγός των ομβρίων υδάτων όσο και αυτός της Αποχέτευσης. Στο σημείο υπάρχει εγκατεστημένη μία αντλία η οποία «διώχνει» τα λύματα και τα «ανεβάζει» στον Βιολογικό, έτσι ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα.

Το πρόβλημα προκύπτει όμως μετά από σχεδόν κάθε βροχόπτωση: Τα όμβρια, εκτός από βρόχινο νερό, «κατεβάζουν» και φερτές ύλες [χώματα, πέτρες, σκουπίδια κτλ.], οι οποίες και «μπλοκάρουν» την αντλία η οποία σταματάει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να καταλήγουν όλα μαζί, όμβρια και λύματα, στον κόλπο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγίας «Το Κάστρο» Φώτη Λαζαρίδη, η υπόσχεση για την εκτέλεση ενός έργου που θα δώσει οριστική λύση, δηλαδή αυτό του διαχωρισμού των δύο αγωγών, «κρατάει» από τη θητεία της… Δήμητρας Τσανάκα!

Στο ενδιάμεσο, αντλία έχει «χαλάσει» άπειρες φορές και κάθε φορά, το κόστος της επισκευής ή της αντικατάστασής της, αν προστεθεί συνολικά, υπερβαίνει σχεδόν το κόστος του… έργου!

«Έχουμε κουραστεί από τις υποσχέσεις και τα “θα”! Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι, δεν μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους, ενώ η εικόνα στον κόλπο γενικότερα είναι απογητευτική, μας δυσφημεί ως πόλη, αφού το σημείο επισκέπτονται το καλοκαίρι και αρκετοί τουρίστες!», υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο έχουν τραβηχτεί τα τελευταία 24ωρα, ενώ, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγίας, η αντλία είναι «εκτός» τους τελευταίους… δύο με τρεις μήνες!

Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στο «Βαθάκι», στον κόλπο κάτω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Παναγίας: