Δημαρχείο Καβάλας, ένα μεγάλο… σχολείο [φωτογραφίες]

Μαθητές και μαθήτριες από τη Νυρεμβέργη και από την Κοζάνη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Καβάλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών

Μαθητές και μαθήτριες από τη Νυρεμβέργη και από την Κοζάνη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Καβάλας την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το μέγαρο μαθητές του σχολείου Johannes Scharrer Gymnasium από τη Νυρεμβέργη, που φιλοξενούνται για μια εβδομάδα από το «αδελφοποιημένο» 1ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Οι Γερμανοί μαθητές βρίσκονται στην Καβάλα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων που χρηματοδοτεί το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και έχει ως θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής τους την Προσφυγιά και τη Μετανάστευση.

Επίσης, την Καβάλα επέλεξαν για τη διήμερη εκδρομή τους οι τελειόφοιτοι μαθητές Γυμνασίου της Βέροιας και συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους επίσκεψη στο Δημαρχείο.

Στους μαθητές μίλησαν για την ιστορία της πόλης και του εμβληματικού κτηρίου ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης.