Αναστασία Ιωσηφίδου: Με την απόφαση για την Καλαμίτσα δικαιώνομαι ακόμη μια φορά

Ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου Καβάλας με την παράταξη Ανάσα για τον Δήμο αναφορικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης για το θέμα της παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας

Για μια ακόμη «προσωπική, πολιτική και νομική δικαίωσή μου» κάνει λόγο η δημοτική σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη, Ανάσα για τον Δήμο, Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφορικά με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το θέμα της παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας [διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Δήμου για την απόφαση της Αποκεντρωμένης].

Η κ. Ιωσηφίδου τονίζει με ανακοίνωσή της ότι σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας που εμφανίζεται σήμερα κύριος της “Ακτής Καλαμίτσας” να αποδέχεται την παραχώρηση στον Δήμο Καβάλας της “Ακτής Καλαμίτσας”»» και καλεί τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη να εισάγει το θέμα της ακτής της Καλαμίτσας στο Δημοτικό Συμβούλιο «για τη λήψη απόφασης αξιοποίησης της ακτής προς όφελος των δημοτών και της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, ειδάλλως θα το πράξουμε εμείς σε ενάμιση χρόνο, ως νέα δημοτική αρχή», όπως αναφέρει η δημοτική σύμβουλος.

Η ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης, με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή μου και ακυρώνεται η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την εκμίσθωση της ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας, αποτελεί μία ακόμη προσωπική, πολιτική και νομική δικαίωσή μου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας που εμφανίζεται σήμερα κύριος της “Ακτής Καλαμίτσας” να αποδέχεται την παραχώρηση στον Δήμο Καβάλας της “Ακτής Καλαμίτσας”».

Eπομένως μέχρι τελεσιδικίας της δικαστικής αμφισβήτησης της ΕΤΑΔ επί της κυριότητας του Δήμου, σε καμία παραχώρηση προς οποιονδήποτε δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή.

Από τα τέλη του 2014, οπότε ανέλαβα την διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μέχρι και σήμερα, έχω δώσει προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, πολιτικές και νομικές μάχες απέναντι σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες κολοσσούς (ΟΛΚ-ΤΑΙΠΕΔ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΤΑΠ) και έχουμε δικαιωθεί σε όλες. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Μουριάδη, του είχα θέσει, άνευ οποιουδήποτε ανταλλάγματος, στη διάθεσή του τις νομικές μου υπηρεσίες, ιδιαιτέρως στο θέμα της νομιμοποίησης των λιμενίσκων του Δήμου και στο θέμα της ακτής Καλαμίτσας.

Δυστυχώς ο κ. Μουριάδης επέλεξε σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου (βλ. ΤΑΠ, ΕΤΑΔ) την οδό της άτακτης υποχώρησης και του επαχθούς συμβιβασμού.

Η σημερινή μου δικαίωση αποτρέπει έναν τέτοιο επαχθή συμβιβασμό, διατηρώντας ελεύθερη την ακτή σε όλους. Ελπίζω μετά από την εξέλιξη αυτή, να κατάλαβε ο κ. Μουριάδης ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταθέσω τα όπλα απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα συμφέροντα των δημοτών.

Καλώ για τελευταία φορά την διοίκηση του Δήμου να εισάγει το θέμα της ακτής της Καλαμίτσας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης αξιοποίησης της ακτής προς όφελος των δημοτών και της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

Αν δεν το πράξει εκείνος, θα το πράξουμε εμείς σε ενάμιση χρόνο, ως νέα δημοτική αρχή.