Λαϊκή Συσπείρωση: Να αρθεί η αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς

Επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού Χρήστου Ποτόλια προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας με την οποία την καλεί να πιέσει την Κυβέρνηση

Επιστολή στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας απέστειλε ο Χρήστος Ποτόλιας, με την οποία ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να πιέσει την Κυβέρνηση να καταργήσει την υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και έτσι να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου υπάρχουν πολλά κενά. Στην επιστολή του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημαίνονται οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και τονίζεται ότι η συνέχιση της αναστολής εργασίας παραπέμπει στη δημιουργία τεχνητής επιδείνωσης για να εδραιωθεί ως ανάγκη η είσοδος ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

H επιστολή του Χρήστου Ποτόλια αναφέρει σχετικά:

«Κύριε Πρόεδρε, οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο μας (Ιατροί, Νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) είναι πολύ μεγάλες. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε με την αναστολή εργασίας που επιβλήθηκε σε πλέον των 100 εργαζόμενων στο Νοσοκομείο όλων των ειδικοτήτων, με τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Θεωρούμε σήμερα κατάκτηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, της κοινωνίας γενικότερα να έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια, στη θεραπεία που χρειάζονται, έγκαιρα, δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα διαθέσιμα μέσα που προσφέρει η εξέλιξη της έρευνας και της επιστήμης.

Επιβάλλεται σήμερα να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και με ουσιαστική προσωποποιημένη συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στον χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας και να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος. Η άρση των αναστολών επιβάλλεται και από το γεγονός ότι τα νέα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναιρούν το αρχικό βασικό επιχείρημα ότι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οφείλεται η διασπορά του κορονοϊού στους ασθενείς. Το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση με τη συνέχιση της αναστολής εργασίας είναι να στερεί από τις υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με στέρηση των βιοποριστικών μέσων και της ασφάλισής τους και με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς. Η επιμονή στην αναστολή εργασίας παραπέμπει στη δημιουργία τεχνητής επιδείνωσης για να εδραιωθεί ως ανάγκη η είσοδος ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Είναι  οι παλινωδίες και η αντιφατικότητα των κυβερνητικών μέτρων που αναπαράγουν τις επιφυλάξεις και δίνουν “χώρο” στις αντιεπιστημονικές, ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιεμβολιαστικές απόψεις, τις οποίες η κυβέρνηση αξιοποιεί ως βολικό αντίπαλο προκειμένου να “κρύψει” την αντιλαϊκή της πολιτική στις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Παρακαλούμε:

Να θέσετε το θέμα των αναστολών εργασίας των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καβάλας, στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει απόφαση με την οποία να καλεί την Κυβέρνηση να καταργήσει την υποχρεωτικότητα και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, γιατί κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει στο Νοσοκομείο μας».