Καβάλα σ’ ένα ποδήλατο… [φωτογραφίες]

Δεκάδες μικροί και μεγάλοι Καβαλιώτες συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε το τμήμα ποδηλασίας του ΑΟΚ γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Με τη συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγάλων ποδηλατών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου!

Οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Οικονομικών, Κώστας Βακιρτζής και Γιάννης Προμούσας αντίστοιχα, καθώς και οι εκπρόσωποι του Τμήματος Ποδηλασίας του ΑΟΚ, υποδέχτηκαν τους ποδηλάτες στην πλατεία Ηρώων, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας τους ότι με τη χρήση του ποδηλάτου ενισχύεται η προσπάθεια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών αστικής κινητικότητας, γεγονός που καθιστά την πόλη πιο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία και στην ένταξη του Δήμου Καβάλας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που αφορά την προμήθεια 51 ηλεκτρικών ποδηλάτων, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού προβλήματος καθώς και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια.

 

Οι μικροί ποδηλάτες, αφού ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουν τις δημιουργίες τους τα μέλη του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Νομού Καβάλας Art Attack, παρέλαβαν ένα αναμνηστικό δώρο και συμμετείχαν στην κλήρωση για να κερδίσουν δύο κράνη!

Στη συνέχεια, πήραν μέρος στην καθιερωμένη πλέον ποδηλατοβόλτα από την πλατεία Ηρώων μέχρι την Καλαμίτσα και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Ο Δήμος Καβάλας θέλει να ευχαριστήσει το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Νομού Καβάλας Art Attack και το Τμήμα Ποδηλασίας του ΑΟΚ, τη Διασωστική Ομάδα Καβάλας και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, διότι παρείχαν ασφάλεια και έδωσαν χρώμα στη σημερινή δράση!

Οι υπέροχες φωτογραφίες που συνοδεύουν τις σημερινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, είναι απότοκος της εξαιρετικής δουλειάς του φωτογράφου, Τσούτσα Λάσκαρη!