Μάκης Παπαδόπουλος: Να είναι ανοιχτή όλες τις ημέρες η αυλή του 25ου Δημοτικού Σχολείου για τα παιδιά!

Η ανακοίνωση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» που στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου

Να παραμένει ανοιχτή όλες τις ημέρες της εβδομάδας η αυλή του 25ου ΔΣ ζητάει από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» τονίζει ότι η παράταξη του στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και είναι απέναντι την απόφαση να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας για σχολική αυλή ανοιχτή και προσβάσιμη για όλα τα παιδιά, όλες τις ημέρες, όλες τις ώρες.

Ήμασταν και είμαστε αντίθετοι με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας της συγκεκριμένης σχολικής αυλής τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Όπως αναφέρει συχνά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας και επαγγελματίας της φυσικής αγωγής Γιώργος Γουνελάς, η χώρα μας κατέχει δυστυχώς την αρνητική πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη. Συνεπώς, ο στόχος μιας Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η δημιουργία νέων χώρων ελεύθερου παιχνιδιού και όχι ο περιορισμός τους, στερώντας από τα παιδιά το ελεύθερο παιχνίδι, ένα θεμελιώδες και απαραίτητο δικαίωμά τους!

Εμείς ζητούμε:

– η διοίκηση του Δήμου να φέρει εκτάκτως το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας 20 Ιουνίου.

– η σχολική αυλή του 25ου Δημοτικού να λειτουργεί όλες τις ώρες (πρωϊνές και απογευματινές για τους θερινούς μήνες, απογευματινές για τους χειμερινούς μήνες) και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, πλην του ωραρίου κοινής ησυχίας».