Μάκης Παπαδόπουλος: Υπάρχει φύλαξη στην Παλιά Πόλη και στο Φρούριο της Καβάλας;

Η ανακοίνωση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής» με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από γκράφιτι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το γκράφιτι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας, το οποίο αποτέλεσε έμμεσα… «ντεκόρ» σε μια πολιτιστική εκδήλωση, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναδεικνύει με ανακοίνωση του ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φύλαξη στην Παλιά πόλη της Καβάλας.

Στην ανακοίνωση του τονίζει ότι «μου αρέσουν τα γκράφιτι, είναι μια μορφή τέχνης του δρόμου που σε ορισμένες περιπτώσεις άτομα με εικαστικές ανησυχίες δημιουργούν αριστουργήματα σε όλο τον κόσμο.

Διαφωνώ όμως κάθετα με κάθε είδους παρεμβάσεις, ακόμη και εικαστικές, σε τοίχους και τεχνικά μέρη ιστορικών μνημείων!

Με λύπη μου διαπίστωσα τη “βεβήλωση” που έχει γίνει εδώ και καιρό σε εσωτερική επιφάνεια του τείχους που βρίσκεται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας, σε σημείο μάλιστα όπου γίνονται εκδηλώσεις και κάθονται απέναντι θεατές.

Πρόκειται για μια “μουτζούρα” η οποία αλλοιώνει την επιφάνεια του μνημείου.

Οι ερωτήσεις μου είναι απλές:

Αν μπαίνουν – χωρίς καμία εποπτεία – άτομο ή άτομα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας (όπου υπάρχει και το γνωστό θέμα του Φάρου και της επικινδυνότητας που παρουσιάζει) και ζωγραφίζουν τμήματα του τείχους, υπάρχει επαρκής φροντίδα για τη φύλαξη του Φρουρίου, χώρου τον οποίο έχει στην ευθύνη της η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ;

Υπάρχει ευθύνη;
Υπάρχει απάντηση»;