Συμπαράταξη Πολιτών: Πάσχουν νομιμότητας με τη σημερινή τους σύσταση η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 

Η παράταξη ζητάει από τη Διοίκηση του Δήμου τα θέματα των Επιτροπών να παραπέμπονται για τη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Να παραπέμπονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας τα θέματα των επιτροπών για τη λήψη αποφάσεων ζητάει η παράταξη του Συμβουλίου, Συμπαράταξη Πολιτών, μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τη μεταβολή της σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων, καθώς «με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν νομιμότητας και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών

Όπως ήδη γνωρίζετε, με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν οριστικά και αμετάκλητα ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων.

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, καθώς με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν νομιμότητας και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Σας καλούμε λοιπόν τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται για τη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, μέχρι να αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, που θα συμφωνεί με τη λαϊκή ετυμηγορία, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018.