Δήμος Καβάλας: 545.000 ευρώ για συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων

Η σύμβαση, που υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, προβλέπει χρόνο ολοκλήρωσης των έργων 24 μήνες

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μάκη Χαραλαμπίδη, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «Α. Πρασίνης & ΣΙΑ ΕΕ – Τσαντάς Παναγιώτης», Αντώνης Πράσινης, υπέγραψαν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 τη σύμβαση του έργου «Συντηρήσεις Σχολικών Κτηρίων Δήμου Καβάλας 2022 – 2023».
Το παρών έργο αφορά εργασίες επισκευής, συντήρησης και κατασκευών μικρής κλίμακας, με σκοπό την αντιμετώπιση είτε καταγεγραμμένων ή διαπιστωμένων από την Τεχνική Υπηρεσία, είτε έκτακτων προβλημάτων, που παρουσιάζουν σχολικά κτίρια του Δήμου Καβάλας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιληπτικά αφορούν:
-Αποξηλώσεις, καθαιρέσεις και εκσκαφές
-Σκυροδέματα
-Λιθοδομές και επιχρίσματα
-Στέγες, επιστρώσεις, πετάσματα, δάπεδα
-Ξύλινα, μεταλλικά κουφώματα και λοιπές κατασκευές
-Χρωματισμοί, εργασίες πρασίνου, δίκτυα ομβρίων, ασφαλτικά
-Μονώσεις
-Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες

Θόδωρος Μουριάδης: «Εκτός από τις παρεμβάσεις που προβλέπει η σύμβαση, θα προχωρήσουμε, μέσα από το ΕΣΠΑ, και στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων».
Μάκης Χαραλαμπίδης: «Τα προβλήματα των σχολικών κτηρίων του Δήμου Καβάλας είναι γερασμένα και πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες για τη συντήρηση τους, ωστόσο με τις συμβάσεις που κάνουμε κάθε χρόνο, τα αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Προϋπολογισμός: 544.513,05€
Χρόνος περαίωσης: 24 μήνες
Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας
(Δελτίο Τύπου)