Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη στο Δημαρχείο της Καβάλας

Arqile Sota και Θόδωρος Μουριάδης συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την καλύτερη δυνατή διαχείριση διαφόρων θεμάτων

Η περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την καλύτερη δυνατή διαχείριση διαφόρων θεμάτων που έχουν σχέση με τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό απασχόλησε τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Arqile Sota, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Καβάλας.

Ο κ. Sota, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο των Αλβανών Καβάλας, Αλέκο Ζέχια και υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου της Αλβανίας, ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη βοήθεια που πρόσφερε στον λαό των Τιράνων τόσο ο ίδιος όσο και οι πολίτες της Καβάλας, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 26 Νοεμβρίου 2019, τονίζοντας πως η συνδρομή του Δήμου Καβάλας στους σεισμοπαθείς της χώρας του ήταν αναλογικά η μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας.

Ο κ. Μουριάδης τόνισε με έμφαση ότι η αλληλεγγύη προς τον Αλβανικό λαό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε κάθε περίπτωση, καθώς οι πολίτες της Καβάλας, πέρα από την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, έχουν αναπτύξει άριστες σχέσεις με τους Αλβανούς που διαμένουν στην περιοχή μας, ενώ απαντώντας στο αίτημα του κ. Sota για τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης της Αλβανικής γλώσσας και της κουλτούρας των γειτόνων μας, ανέφερε πως θα το εξετάσει με προσοχή, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλβανών Καβάλας.