Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Άλλη μια κατάρρευση, μέχρι την επόμενη…

Η δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα» με αφορμή την κατάρρευση της οροφής στο ιστορικό κτήριο δίπλα στο ναό του Αγίου Ιωάννη

Η οργάνωση ενός γραφείου, που αποκλειστικό του αντικείμενο θα έχει τα διατηρητέα και τις καπναποθήκες της Καβάλας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου, εφ’ όσον οι δημότες τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους, για τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη. Ο επικεφαλής του συνδυασμού με αφορμή την κατάρρευση της οροφής στο ιστορικό κτήριο δίπλα στο ναό του Αγίου Ιωάννη, τόνισε ότι η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά δεν πρόκειται να σωθεί με δικαιολογίες, ευχολόγια και διαπιστώσεις.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει σχετικά: «Πληροφορηθήκαμε με λύπη, αλλά χωρίς καμιά έκπληξη είναι η αλήθεια, τη χτεσινή κατάρρευση τμήματος ιστορικού κτηρίου δίπλα στο ναό του Αγίου Ιωάννη, πολύ κοντά σε πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο και σχολική μονάδα.

Όπως επαναλάβαμε πολλές φορές μέχρι σήμερα μέσω των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, θεωρούμε χρέος μας να διασώσουμε ό,τι ακόμη διασώζεται από τον κτηριακό μας πλούτο και να δώσουμε ένα τέλος στη μόνιμη “σκιά” εγκατάλειψης και ανασφάλειας που σκεπάζει την πόλη μας.

Όπως ήδη δήλωσα πρόσφατα, εάν οι δημότες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του δήμου, θα προχωρήσουμε άμεσα στην οργάνωση ενός γραφείου, που αποκλειστικό του αντικείμενο θα έχει τα διατηρητέα και τις καπναποθήκες.

Θα ασχολείται με την ισχύουσα νομοθεσία, τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επιθυμούμε να προωθήσουμε και τη συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη ιδιωτών αλλά και φορέων που θέλουν να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους, αλλά “πνίγονται” στη δαιδαλώδη νομοθεσία και τη γραφειοκρατία.

Η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά δεν πρόκειται να σωθεί με δικαιολογίες, ευχολόγια και διαπιστώσεις. Χρειάζεται πολλή δουλειά και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο».