ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Ο απολογισμός των έργων της Επιχείρησης για την περίοδο 2019-2023

Η παρουσίαση του απολογισμού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στον υπόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς

Στον απολογισμό των έργων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» για την περίοδο 2019-2023, προχώρησαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023, στον υπόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η γενική διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης, Άλκηστις Βλάχου.

Ο κ. Μουριάδης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι ο σχεδιασμός επιβάλλονταν να είναι -και ήταν- ολιστικός, αποτέλεσμα συνεργασιών της «Δημωφέλεια» με τον Δήμο Καβάλας, μα πάνω από όλα ήταν αποτέλεσμα της άοκνης δουλειάς των εργαζομένων στην Επιχείρηση, της Διοίκησής της και του προέδρου της, Παναγιώτη Αγγελίδη. «Με όλους είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς που άπτονται της “Δημωφέλεια”, είτε λέγεται Τουριστική Ανάπτυξη είτε Πολιτισμός είτε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και κοινωνική πολιτική», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Αγγελίδης έκανε μια αναλυτική αναφορά στα πεπραγμένα της Επιχείρησης. Επί της ουσίας στον βασικό κορμό της ομιλίας του αναφέρθηκε τμηματικά και ανά τομέα δράσης/διεύθυνσης (Δημοτική Αγορά, Τουρισμός, Αθλητισμός, Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού-Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, Πολιτισμός)  στο σύνολο των έργων για το διάστημα 2019-2023, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κοινή ομολογία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν σημαντικές προσπάθειες ανάκαμψης. Ενδεικτικά, θα ήθελα να αναφέρω, ότι καταφέραμε τηρουμένων των αναλογιών, να έχουμε έσοδα έως και σήμερα με ποσό  της τάξεως των 5.826.000 ευρώ πετύχαμε να χρηματοδοτηθούμε για διάφορα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 271.000 ευρώ. Άξιο λόγου γεγονός, είναι η ένταξη έργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 1.128.000 ευρώ, για την υλοποίηση του οράματός μας, τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Καβάλας, στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης».

Η παρουσίαση συνοδευόταν από προβολή φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού, μέσα από τα οποία αναδείχτηκε το παραχθέν έργο και οι δράσεις της «Δημωφέλεια» για το προαναφερόμενο διάστημα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών τόσο της Διοίκησης όσο και του στελεχιακού δυναμικού της Επιχείρησης.