Γιάννης Εριφυλλίδης: Η αναβάθμιση των Κρηνίδων αποτελεί προτεραιότητα για εμάς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» επισκέφτηκε τη Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων και συνομίλησε με παραγωγούς και πωλητές-Η δέσμευση για το πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία

Στη Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων βρέθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας συνομίλησε με τους ανθρώπους του μόχθου, παραγωγούς και πωλητές, ενώ οι υποψήφιοι που τον συνόδευαν διένειμαν ενημερωτικό έντυπο υλικό του συνδυασμού.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης θέτει τις Κρηνίδες σε υψηλή προτεραιότητα, άλλωστε αυτό προκύπτει και από το ότι το ένα από τα πέντε μεγάλα έργα πνοής που ανακοίνωσε αφορά στις Κρηνίδες. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο και απόλυτα ρεαλιστικό σχεδιασμό που προβλέπει την πραγματοποίηση ευρείας παρέμβασης στο κέντρο των Κρηνίδων με πρωταρχικό στόχο τη διέλευση των τουριστών μέσα από την κωμόπολη και την παραμονή σε αυτήν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία θα μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο στην είσοδο των Κρηνίδων. Ασφαλώς, θα υπάρξει και ειδική πρόβλεψη για επισκέπτες με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι θα επιβιβάζονται σε ειδικό όχημα του Δήμου (για παράδειγμα ηλεκτρικό λεωφορείο ή τρενάκι) το οποίο θα πραγματοποιεί στάσεις ανά λίγα μέτρα κατά μήκος του δρόμου από το πάρκινγκ και μέχρι την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Μύλος των Κρηνίδων θα περάσει άμεσα στα χέρια του Δήμου, θα αναπλαστεί πλήρως και θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υποδοχής τουριστών (tourist information centre) και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων. Παράλληλα, θα προβλεφθεί και ριζική ανάπλαση ολόκληρης της κεντρικής οδού που θα ενώνει το νέο πάρκινγκ με τον αρχαιολογικό χώρο.