Θόδωρος Μουριάδης: Τα έργα που έγιναν και αυτά που προγραμματίστηκαν για το Δάτο, το Πολύστυλο και το Μικροχώρι

Περιοδεία του Δημάρχου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» στα χωριά του Δήμου

Τα έργα που έγιναν και αυτά που προγραμματίστηκαν μετά από τις αναγκαίες προετοιμασίες συζήτησε με τους κατοίκους του Πολυστύλου, του Δάτου και του Μικροχωρίου ο Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος», Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δάτου και Πολυστύλου και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Αναλυτικά τα έργα όπως τα ανέφερε ο Θόδωρος Μουριάδης

Κύριο και σημαντικότατο μεγάλο έργο είναι αυτό της υδροδότησης των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από το τις πηγές Βοϊράνης, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση και αναμένεται η απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, ώστε, μετά την ολοκλήρωσή του, επιτέλους να λυθεί το θέμα της ποιότητας και της ποσότητας του νερού που πίνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.

Στην προηγούμενη τετραετία, στο Πολύστυλο κατασκευάσαμε παιδική. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαθιστώντας αυτόματο αρδευτικό σύστημα, ηλιακό θερμοσίφωνα, νέες ντουζιέρες, επισκευάσαμε τη στέγη των αποδυτηρίων, αλλάξαμε πυλώνα φωτισμού και προμηθευτήκαμε ειδικό χορτοκοπτικό τρακτέρ. Αλλάξαμε τους 4 πυλώνες φωτισμού στο γήπεδο μπάσκετ. Αλλάξαμε τα σώματα καλοριφέρ στο νηπιαγωγείο, όπου κάναμε νέες μονώσεις, αλλάξαμε τα μάρμαρα στο μνημείο του χωριού, κάναμε επισκευές στο κτήριο της Κοινότητας και συνεχίζουμε τις εργασίες ανάπλασης στα δύο μικρά πάρκα. Τέλος, κάναμε νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, με υπογείωση καλωδίων και κατασκευάσαμε ράμπα για ΑμεΑ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στο Δάτο και στο Πολύστυλο εγκαταστήσαμε συνολικά 1.300 αρδευτικό σύστημα για το πότισμα των χωραφιών, κάναμε νέα αρδευτική γεώτρηση, κατασκευάσαμε παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Τοποθετήσαμε νέες στάσεις λεωφορείων στην εθνική οδό και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου, για να φιλοξενηθεί ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος.

Στο Μικροχώρι τοποθετήσαμε νέα φωτιστικά led και κατασκευάσαμε κιόσκι στην πλατεία του χωριού.

Σε όλα τα χωριά έγιναν ασφαλτοστρώσεις το 2020 και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως γνωστοποίησα στους κατοίκους των χωριών, στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος», εκτός από την υδροδότηση από το Κεφαλάρι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται έργα που αφορούν στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, την αναβάθμιση του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων και την πλατεία του Δάτου.