Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Στο Παληό πρέπει και μπορεί να δοθεί οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας με τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» και κατοίκους της περιοχής

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός του Παληού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των τουριστών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης  και μέλη του συνδυασμού ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ, με τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» και κατοίκους της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προβληματισμών για την ιεράρχηση των αναγκαίων έργων τόσο της καθημερινότητας όσο και σε μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός.

Ο κ. Χρυσανίδης παρουσίασε το σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος κρίνοντας αναγκαίο την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής ώστε να υπάρξει οριστική επίλυση και όχι μόνο προσωρινά μέτρα διευκόλυνσης. Η ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας, η μονοδρόμηση και στα δυο ρεύματα, η διάνοιξη της περιμετρικής του Παληού και η σύνδεση με τον κόμβο της Εγνατίας, οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις και η διευθέτηση των ομβρίων, ήταν ορισμένα από τα θέμα που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος και ζήτησε να ακούσει τις απόψεις των κατοίκων.

Συμπλήρωσε επίσης πως από τη στιγμή που υπάρχει πολιτική βούληση και εκπονηθούν οι τεχνικές μελέτες, έχει διερευνηθεί η χρηματοδότηση αυτών των έργων είτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Υπογράμμισε ακόμα ότι μέχρι την ολοκλήρωση των έργων απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων ρύθμισης – διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό  ο δήμος θα αναλάβει την προμήθεια και συντήρηση όλων των συστημάτων αστυνόμευσης που θα τοποθετηθούν στην περιοχή (κάμερες, ραντάρ κ.α.).

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η λήψη πρωτοβουλιών από τη διοίκηση του δήμου για την εκπόνηση μελέτης με στόχο την εκτόνωση πλημμυρικών φαινομένων από τα Τενάγη των Φιλίππων μέσω σήραγγας στον κόμπο του Παληού. Ακόμα, συζητήθηκε η δυνατότητα εκπροσώπησης του οικισμού με πρόεδρο ή πάρεδρο στο δημοτικό συμβούλιο για άμεση ενημέρωση της διοίκησης του δήμου για τα όλα τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό.

Τα έργα καθημερινότητας, (όπως η κοπή χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικά οικόπεδα, η βελτίωση του οδοφωτισμού, η αποκομιδή απορριμμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο έγκαιρος καθαρισμός φρεατίων, η αντιμετώπιση των αδέσποτων) που διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή των μόνιμων κατοίκων του οικισμού και των πολυάριθμων τουριστών, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης.

Τέλος, η κατασκευή μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η δημιουργία αθλητικών χώρων αλλά και ενός παραλιακού πεζόδρομου, οι διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός του οικισμού, η αξιοποίηση όλων των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και η προοπτική που Παληού ως ένας μεικτός οικισμός με πολλές μόνιμες και παραθεριστικές κατοικίες, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα.