Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Η Νέα Καρβάλη και οι ανατολικοί οικισμοί, αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διοίκηση του Δήμου

Περιοδεία του επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα» και υποψηφίου Δημάρχου, στα ανατολικά του Δήμου Καβάλας

Τις επαφές και τις συνομιλίες με πολίτες σε όλο το Δήμο Καβάλας συνεχίζει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Στις αρχές τις εβδομάδας, κινήθηκε στα ανατολικά με προορισμό τον οικισμό της Νέας Καρβάλης. Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, το παραλιακό μέτωπο, τα καταστήματα και τις γειτονιές της περιοχής.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους κατοίκους, να τους μοιράσει το προεκλογικό πρόγραμμα και να τους παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του συνδυασμού για την ιστορική αυτή κοινότητα του δήμου μας.

Ο  ίδιος υπογράμμισε πως «οι ανατολικοί οικισμοί (Νέα Καρβάλη, Χαλκερό και Λεύκη) που τόσο έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, αποτελούν τη νέα μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μπορούμε με τις γνώσεις και τις ιδέες μας, να δώσουμε στην περιοχή την ώθηση που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο».

Μιλώντας με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην παραλία της Νέας Καρβάλης, αλλά και με κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή, τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό του συνδυασμού όσον αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ώστε η τουριστική προοπτική που έχει ο οικισμός να αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Οι προτάσεις του συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» για τους ανατολικούς οικισμούς του Δήμου Καβάλας:

  • Αυστηρός έλεγχος όλων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε η ατμοσφαιρική ρύπανση να περιορίζεται στο ελάχιστο.
  • Αναβάθμιση του Βιοτεχνικού Πάρκου με προσέλκυση κι άλλων επενδύσεων, δημιουργώντας επαγγελματικές εγκαταστάσεις μέχρι το Χαλκερό.
  • Αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» με διοργάνωση διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Ανάδειξη του παγκοσμίως γνωστού κουραμπιέ, και των άλλων προϊόντων που παράγουν οι τοπικές βιοτεχνίες της περιοχή, όπως γλυκά κουταλιού.
  • Ένταξη του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου στο πλέγμα του θρησκευτικού τουρισμού.
  • Προβολή του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου της Νέας Καρβάλης.
  • Στενότερη συνεργασία με το παραδοσιακό χωριό «Ακόντισμα», με συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
  • Ανάδειξη της Νέας Καρβάλης ως ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Βασιλείου της Καισάρειας, δίνοντας σημαντική ώθηση στον τουρισμό τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.