Λαϊκή Συσπείρωση: Στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας, δεν παρέχεται το γάλα εδώ και έξι μήνες

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που ζητάει από τη διοίκηση του Δήμου να εκπληρώσει την υποχρέωση της για παροχή ενός λίτρου γάλακτος κάθε ημέρα στους εργαζόμενους της

Να ικανοποιήσει άμεσα την υποχρέωσή της και να χορηγήσει στους υπαλλήλους της καθαριότητας τη νόμιμη ποσότητα γάλακτος που δικαιούνται στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς και σε όποιους άλλους υπαλλήλους του δήμου έχει την υποχρέωση, καλεί τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Χρήστο Ποτόλια αναφέρει ότι οι υπάλληλοι των δήμων και των περιφερειών θα πρέπει να παίρνουν 1 λίτρο γάλα ημερησίως, ωστόσο οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας δεν το παίρνουν εδώ και 6 μήνες!

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει σχετικά:

«Σύμφωνα με την Υ.Α. 43726/2019 «σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων, στους οποίους παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, παρέχεται επίσης ένα (1) λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση και σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χορήγησής του, κατά τον ανωτέρω χρόνο, χορηγείται ίση ποσότητα γάλακτος μακράς διαρκείας ή τύπου εβαπορέ με ειδική σήμανση επί του κιτίου, ώστε να μην είναι εφικτή η περαιτέρω διάθεση. Η διανομή του γάλακτος γίνεται στους χώρους εργασίας…».

Στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου μας, δεν παρέχεται το γάλα εδώ και έξι μήνες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση:

Επειδή σήμερα η επόμενη μέρα των εκλογών μας βρίσκει εκεί που είμαστε ταγμένοι: στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, στην οργάνωση της πάλης, στους αγώνες, στη διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων, στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.
Επειδή με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και με όλους τους εργαζόμενους δεν παίζουμε με την υγεία τους.
Επειδή οι ανάγκες των εργαζόμενων του δήμου και συνολικά των εργαζόμενων, πρέπει να βρίσκονται σε προτεραιότητα κεντρικής και τοπικής διοίκησης.
Και επειδή οι εργαζόμενοι του δήμου είναι μόνο εκείνοι που υπηρετούν τις ανάγκες των συνδημοτών μας και γι αυτό πρέπει να είναι σε επάρκεια σε αριθμό σε όλες τις υπηρεσίες, να αισθάνονται ότι επιτελούν σημαντική-χρήσιμη εργασία για το όφελος της κοινωνίας, να μην αισθάνονται αδικημένοι με μετακινήσεις, αποσπάσεις, προαγωγές κτλ.
Καλούμε τη διοίκηση να ικανοποιήσει άμεσα την υποχρέωσή της και να χορηγήσει τα νόμιμα στους υπαλλήλους της καθαριότητας, καθώς και σε όποιους άλλους υπαλλήλους του δήμου έχει την υποχρέωση…»