Δήμος Καβάλας: Μια μικρή επιβράβευση σε δυο μαθητές από τη Νέα Καρβάλη που μας έκαναν υπερήφανους [φωτογραφίες]

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης τίμησε τους μαθητές του Γυμνασίου του χωριού Βασίλη Ζοπόγλου και Θόδωρο Γκίκα για τις διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς Φυσικής και Αστρονομίας-Αστροφυσικής

Σε μία σεμνή τελετή στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, με τη συμμετοχή των συμμαθητών τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για τις διακρίσεις τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι μαθητές του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, Βασίλης Ζοπόγλου και Θόδωρος Γκίκας.

Ο Βασίλης Ζοπόγλου έλαβε το πρώτο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ο Θοδωρής Γκίκας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Θόδωρος Μουριάδης: Εύχομαι το ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης να συνεχιστεί

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καβάλας τόνισε: «καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τον Βασίλη και τον Θοδωρή για τις πρόσφατες επιτυχίες τους. Μας έκαναν όλους υπερήφανους. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι τόσο οι καθηγητές τους, όσο και οι γονείς τους, διότι όλο αυτό το διάστημα ήταν στο πλευρό τους. Εύχομαι το ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης να συνεχιστεί, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα τους».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε ότι  «οι διακρίσεις των δύο μαθητών του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης καταδεικνύουν πως έχουν πολύ μεγάλη θέληση και ιδιαίτερη έφεση στη Φυσική και την Αστρονομία. Φανερώνουν ακόμη και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Άλλωστε για να ξεχωρίσεις, πρέπει να έχει κακές βάσεις. Συγχαρητήρια σε όλους»

Με κολακευτικά λόγια για τον Βασίλη Ζοπόγλου και τον Θόδωρο Γκίκα μίλησαν επίσης ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Καβάλας, Δανιήλ Εμμανουηλίδης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή, η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, Δήμητρα Καποδίστρια και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Καρβάλης, Νίκος Καρακεΐσογλου.

Βασίλης Ζοπόγλου: Όνειρο μου είναι να γίνω καθηγητής Φυσικής

Ο Βασίλης Ζοπόγλου δήλωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν σημάδια από πολύ μικρή ηλικία που πρόδιδαν πως έχει ιδιαίτερη έφεση στις θετικές επιστήμες. Όνειρο μου είναι να γίνω καθηγητής Φυσικής. Μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίσω να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς Φυσικής».

Θόδωρος Γκίκας: . Επόμενος στόχος μου είναι να εισαχθώ σε κάποια σχολή που να έχει σχέση με την Αστρονομία

Όσο για τον Θόδωρο Γκίκα είπε ότι «ξεκίνησα την Αστρονομία από Δ’ Δημοτικού με την παρότρυνση ενός οικείου προσώπου. Άρχισα με τα μαθήματα της σχολής Αστρονομίας που υπάρχει στο Βόλο και με τη βοήθεια του Ομίλου Αστρονομίας της Πάτρας, κατάφερα να προκρίθω στον διαγωνισμό και να περάσω στην Ολυμπιάδα. Επόμενος στόχος μου είναι να εισαχθώ σε κάποια σχολή που να έχει σχέση με την Αστρονομία».

(Δελτίο Τύπου)