Νίκος Ξανθόπουλος: Οι δημότες του Δήμου Καβάλας τελικά θα πληρώσουν το μάρμαρο που λέγεται πρόστιμο τέλους ταφής

«Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις»: Ανακοίνωση του τέως δημοτικού συμβούλου Καβάλας για τα δημοτικά τέλη

Δριμεία κριτική στην συμπολίτευση, αλλά και στην αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ασκεί ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το Σώμα «θα κληθεί να αποφασίσει αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη της τάξης του 60%», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Νίκου Ξανθόπουλου

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις…

Με το καλημέρα μεθερμηνεύοντας τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης Μουριάδη, αναρωτήθηκα αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος και στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη της τάξης του 60%.

Αυτονόητα θυμήθηκα το όχι και πολύ μακρινό 2020. Τότε που η Ιωσηφίδου υπολόγιζε και εγώ εισηγήθηκα μειώσεις στα ανταποδοτικά 45%! Τότε που δημοτικοί σύμβουλοι και της αντιπολίτευσης καταψήφιζαν την πρότασή μου, υπερψηφίζοντας αυτήν του Μουριάδη.

Γίνεται κατανοητό ότι δεν αναφέρομαι σε αυτούς της ομάδας Μουριάδη, φυσικά μέλη της και συνεργάτες. Όντας όλοι μισθοδοτούμενοι, επέλεξαν να διαφυλάξουν τον μισθό!

Εννοώ εκείνους της αντιπολίτευσης όπως, Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Καλανταρίδης, αλλά και εκείνους που υπερψήφισαν την πρότασή μου με το σκεπτικό πως δε θα εγκριθεί από την αποκεντρωμένη.

Τελικά η πρότασή μου όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά και εφαρμόστηκε τα επόμενα 3 χρόνια. Δε μάθαμε βέβαια ποτέ, τι ενόχλησε όσους καταψήφισαν την πρότασή μου, τότε; Αυτή καθ’ αυτή η εισήγηση ή εγώ που την υπέγραφα;

Ο καιρός πέρασε, η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές. Σε λίγο καιρό με φυσικό αυτουργό τη λαοπρόβλητη ομάδα Μουριάδη δημότες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, συνταξιούχοι, μισθοδοτούμενοι, άνεργοι θα κληθούν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά, για κακές υπηρεσίες και τις συνέπειες ανεπάρκειας της ομάδας Μουριάδη.

Δε θα ήταν υπερβολή να τις χαρακτηρίσω και κακές, δεδομένου πως οι δημότες του Δήμου Καβάλας τελικά, θα πληρώσουν το μάρμαρο που λέγεται πρόστιμο τέλους ταφής.

Θα περιμένω με περιέργεια να ακούσω τι θα πουν, αλλά κυρίως τι θα πράξουν δια της ψήφου τους, όσοι ενδεδυμένοι το ένδυμα του νομέα εξουσίας σήμερα, εξελέγησαν με την ομάδα Μουριάδη.

Θα περιμένω το πρόσημο με το οποίο θα βαθμολογήσουν την διοίκηση με την οποία εξελέγησαν. Λέτε να τους χαρακτηρίζει το ότι, «όταν τρώμε δε μιλάμε;»

Υπάρχει πιθανότητα όσοι εκπροσωπούν επαγγελματικές τάξεις, φορείς, συλλόγους, επιμελητήρια να ορθώσουν ανάστημα; Μήπως; προετοιμάζουν αντίστοιχο προφίλ, αυτών που διαδέχθηκαν στους φορείς που διαχρονικά παθαίνουν αφωνία στα μεγάλα θέματα του δήμου; Άλλωστε τι έχουν να φοβηθούνε, οι εκλογείς λένε, έχουν ρηχή μνήμη!