Λαϊκή Συσπείρωση προς Δημοτική Κοινότητα Καβάλας: Βάλτε stop στις εργασίες στην οδό Μητροπολίτου Προκοπίου

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Ποτόλια, εν όψει των εργασιών που καλείται να εγκρίνει το σώμα και οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο σχετίζονται με την «έξωση» της ΣΦΓΤ από το κτήριο της οδού Κύπρου

Επιστολή προς την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας Θεοδώρα Βαβαλέσκου καθώς και τα μέλη της, απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας. Στην επιστολή αυτή ζητείται (αφού η παράταξη δεν έχει κάποιον εκπρόσωπο της στο όργανο) να μην επιτραπούν από το Συμβούλιο οι προγραμματισμένες εργασίες επί της οδού Μητροπολίτη Προκοπίου, οι οποίες σύμφωνα με την άποψη του έχουν σχέση με την «έξωση» της ΣΦΓΤ από το κτήριο της οδού Κύπρου. Όπως τονίζεται, με τις εργασίες αυτές θα αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική σύστασης της περιοχής, γεγονός που παραβιάζεται βάναυσα από τα σχέδια της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (τριώροφο κτίριο σε σύγχρονη μορφή, αύξηση τετραγωνικών, κ.α.).

Η επιστολή αναφέρει σχετικά:

«Πρόεδρε κ. Θ. Βαβαλέσκου, αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας. Στην 2η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου 2024, σε ότι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, “Έγκριση εκτέλεσης εργασιών για την τροποποίηση και προσαρμογή ορισμένων αναβαθμών της κλιμακωτής οδού Μητροπολίτη Προκοπίου” σημειώνουμε τα παρακάτω, καθότι, ελέω καλπονοθευτικού νόμου, η παράταξη μας δεν εκπροσωπείται στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας:

Το αίτημα με αρ. πρωτ. 30799/01.12.2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για εκτέλεση εργασιών επί της οδού Μητροπολίτη Προκοπίου, αφορά σε παρεμβάσεις  μεταξύ άλλων που έχουν σχέση και με τα σχέδια έξωσης της ΣΤΕΓΗΣ από τον ιστορικό της χώρο.

Ανεξάρτητα της θέσης που έχει ο καθένας από το μείζον θέμα της “έξωσης”, άλλωστε όλες οι παρατάξεις έλαβαν αρνητική θέση σε ότι αφορά το μέλλον του ιστορικού συνδέσμου, θεωρούμε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην επιτρέψει το Συμβούλιο Σας την οποιαδήποτε αλλοίωση της αρχιτεκτονικής σύστασης της περιοχής, γεγονός που παραβιάζεται βάναυσα από τα σχέδια της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (τριώροφο κτίριο σε σύγχρονη μορφή, αύξηση τετραγωνικών, κ.α.).

Σημ.: η θέση που λαμβάνει ο καθένας, δεν έχει σχέση με την πίστη του στην εκκλησία…»!