Η Καβάλα παρουσίασε τα τουριστικά της πλεονεκτήματα στη Βουλγαρία

Επιτυχημένη η παρουσία του Δήμου Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa 2024 στη Σόφια - Το περίπτερο Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου προσέλκυσε ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών

Ο Δήμος Καβάλας σημείωσε μια σημαντική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2024. Σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και τον Δήμο Νέστου, ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε τον τουριστικό πλούτο της περιοχής μας σε ένα αυτόνομο περίπτερο (stand C9, hall 4).

Το περίπτερο προσέλκυσε ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από εποικοδομητικές συζητήσεις και συναντήσεις με επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής.

Επιπλέον, παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης της αγοράς, ενισχύοντας τη φήμη της περιοχής στη βουλγαρική αγορά.

Παρουσίαση πλεονεκτημάτων της Καβάλας

Η Καβάλα, με την εκπληκτική της ιστορία, τον πλούσιο πολιτισμό της και τη φυσική της ομορφιά, αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έγινε παρουσίαση της πολυμορφίας των θεματικών τουρισμού που προσφέρει η Καβάλα, όπως ο τουρισμός ευεξίας, το city break, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, καθώς και η πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κα. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν οι υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλής ποιότητας που προσφέρει η περιοχή, ενισχύοντας την εικόνα της ως προορισμός που καλύπτει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι η τοποθεσία της. Η Καβάλα βρίσκεται περίπου 340 χιλιόμετρα μακριά από τη Σόφια, κάτι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες από Βουλγαρία.

Η επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην Holiday & Spa 2024 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση του τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή της Καβάλας, την ενίσχυση των δεσμών και την ανάπτυξη νέων επαφών και συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των τουριστικών αγορών της Καβάλας και της Βουλγαρίας.

Το περίπτερο επισκέφτηκε ο Δημήτριος Μίχας, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βουλγαρία και η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας κ. Zaritsa Dinkova.

Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησε η Διευθύντρια Τουρισμού και Ανάπτυξης Δ. Καβάλας Κυριακή Γανίτου.