Λιάνα Δουτσίνη: Τρεις προτάσεις-δράσεις για την πρόληψη της έμφυλης βίας

Οι προτάσεις κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας

Τρεις προτάσεις-δράσεις (οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα) για την πρόληψη της έμφυλης βίας κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας κατέθεσε το μέλος του Συμβουλίου, φιλόλογος και κοινωνική λειτουργός, Λιάνα Δουτσίνη.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος, Έλσα Βακιρτζή αποδέχτηκε με χαρά τις προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν εν καιρώ σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας.

Αναλυτικά οι προτάσεις

Α) Δράση πρόληψης της Εμφυλης Βίας: Η πρόληψη της Εμφυλης Βίας ξεκινά από την εφηβεία για τη σύναψη υγιών στάσεων και αξιών απέναντι στις σχέσεις. Προτείνεται η σύνταξη και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καβάλας με Θεματικές Ενότητες:

  • Προειδοποιητικες ενδείξεις μιας βίαιης σχεσης-αναγνωρίζω τις ενδείξεις
  • Τρόποι αντιμετώπισης από τη θέση του παρατηρητή

Ουσιαστικά προτείνεται η διεύρυνση αυτής της δράσης, που υλοποιείται ήδη από τα μέλη του Συμβουλευτικου Κέντρου Γυναικών Καβάλας ,σε όλα τα σχολεία του Δήμου, καθώς οι δια ζώσης συναντήσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία.

Β) Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των σπουδάστριων/σπουδαστών της ειδικότητας Διασωστών-πληρώματος Ασθενοφόρου, που φοιτούν στη Σ.ΑΝ.Ε.Κ του Δήμου Καβάλας, με θέμα: «Πρώτη προσέγγιση του θύματος-Προειδοποίητικες ενδείξεις».

Γ) Σύνταξη και προώθηση ραδιοφωνικού σποτ, με στόχο την ενθάρρυνση της συμβολής των ανδρών και αγοριών στην πρόληψη της Εμφυλης Βίας.