Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 14-20 Νοεμβρίου 2016

Στο επίκεντρο οι δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής – Σε τροχιά νέων γεωτρήσεων μέσω ΕΣΠΑ το γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού

Αρκετές ήταν οι δραστηριότητες της δημοτικής αρχής του δήμου Νέστου και του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά το χρονικό διάστημα 14 – 20 Νοεμβρίου, με επίκεντρο παρεμβάσεις για την τουριστική ανάπτυξη, το γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού, αλλά και την Πολιτική Προστασία ενόψει της έλευσης του χειμώνα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου.

Συνεδρίαση του φορέα διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Συνεδρίασε το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας- Ισμαρίδας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 για θέματα που άπτονται  της αρμοδιότητάς του. Τον δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Στην Κεραμωτή ο δήμαρχος Νέστου με επαγγελματίες της περιοχής – Στην ατζέντα του το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου 

Στο κτήριο του πρώην δημαρχείου Κεραμωτής  συνάντησε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το νέο ΔΣ των επαγγελματιών Κεραμωτής την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας, αλλά και της περαιτέρω ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Κεραμωτής. Πάρθηκαν αποφάσεις από κοινού ώστε να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΚ και τις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση για τη μη διέλευση βαρέων οχημάτων. Συζητήθηκαν ακόμη, θέματα που αφορούν την από κοινού συμμετοχή, δήμου και επαγγελματιών, στις τουριστικές εκθέσεις διεθνώς αλλά και εγχώρια. Ο δήμαρχος Νέστου, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της συνάντησης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Κεραμωτή από τα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού έως τώρα επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της διοίκησης τόσο για την Κεραμωτή όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου: κάμπινγκ (νέα περίφραξη του χώρου, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση μεγάλης ισχύος), πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών, επίλυση των χρονίων αγκυλώσεων και προβλημάτων των αναψυκτηρίων, επικουρική ενίσχυση ψεκασμού για τα κουνούπια, κατασκευή ράμπας ΑμεΑ, ευπρεπισμός αλσυλλίων στην αμμόγλωσσα καθώς και στο νησάκι απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, καθιέρωση θερινών διαδρομών από το τρενάκι του δήμου, επιπρόσθετη καθημερινή και διαρκής καθαριότητα και τοποθέτηση τριών υπογείων κάδων απορριμμάτων. Στη συνάντηση εκτός του δημάρχου και των επαγγελματιών παρέστησαν και οι πρώην και νυν αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης κ. κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Παρασκευάς,  ο τοπικός σύμβουλος Κεραμωτής κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης, η τοπική σύμβουλος κ. Δεληγιάννη Λεμονιά, η κ. Σκορδά Κατερίνα, ο πρόδερος των επαγγελματιών κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος, ο πρώην αντιδήμαρχος Κεραμωτής κ. Αφεντούλης Φίλιππος, ο κ. Δουκουλιάνος Παναγιώτης τοπικός σύμβουλος και ο κ. Δημητριάδης Νίκος, πρώην πρόεδρος της Κεραμωτής από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Στα σκαριά το «κέντρο κοινότητας»- Ολοκλήρωση του «χωνευτηρίου» στα νέα κοιμητήρια από τον δήμο Νέστου

Με τον αντιδήμαρχο Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο συναντήθηκε ο δήμαρχος  Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου το κτήριο του πρώην 1ου Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης ώστε να επιληφθούν των απαραίτητων παρεμβάσεων και εργασιών που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν και να λειτουργήσει ως «Κέντρο Κοινότητας». Στη συνέχεια μετέβησαν στα κοιμητήρια Χρυσούπολης προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση του έργου του «χωνευτηρίου». Μάλιστα, έχει οριστεί να τελεσθεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως στον συγκεκριμένο χώρο το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με μελετητές για την γεωθερμία

Στο γραφείο του συνάντησε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου μελετητές προκειμένου να υποβληθεί μελέτη στο νέο ΕΣΠΑ για νέες γεωτρήσεις στο γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού.

Στην Κοινότητα Παραδείσου ο δήμαρχος Νέστου για θέματα  που απασχολούν το χωριό

Την τοπική κοινότητα Παραδείσου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Έργων και Καθαριότητας κ. κ. Βαλσαμίδη Νίκο και Αργυράκη Μιχάλη. Εκεί επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι  την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έγιναν στο κτήριο της πρώην κοινότητας του χωριού και που βρισκόταν σε εγκατάλειψη τα περασμένα χρόνια. Πρόσφατα λοιπόν, συντηρήθηκε, βάφτηκε και τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα και κουφώματα στις ανακαινισμένες τουαλέτες. Τις παραπάνω εργασίες ανέλαβε το νομικό πρόσωπο της Ευνεστίας.

Συνεδρίαση της πολιτικής προστασίας στον δήμο Νέστου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές θεομηνίες και καταστροφές ενόψει της χειμερινής περιόδου. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενώ παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, κ. Βαλσαμίδης Νίκος, κ. Αργυράκης Μιχάλης και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κώστας, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μερμελέγκας Γιώργος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Κυβράκης Σταύρος, ο οποίος ήταν και ο κύριος εισηγητής της συζήτησης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, φορείς του δήμου και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων. Κατά την συνάντηση έγινε εμπεριστατωμένη συζήτηση πέραν των δύο ωρών, ενώ δηλώθηκε και η ετοιμότητα του κάθε φορέα ξεχωριστά για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και όχι μόνο.

Στην έκθεση HELEXPO  της Θεσσαλονίκης ο δήμος Νέστου

Ο δήμος Νέστου συμμετείχε στην έκθεση HELEXPO στην Θεσσαλονίκη στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Νοεμβρίου, διανέμοντας έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, προβάλλοντας έτσι την περιοχή και συμβάλλοντας στην τουριστική του ανάπτυξη. Την  αντιπροσωπεία του δήμου Νέστου αποτέλεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και η κ. Ψυλλίδου Ελένη καθώς και ο τοπικός σύμβουλος κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης.