Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 21-27 Νοεμβρίου 2016

Το Γραφείο Τύπου του δήμου Νέστου ενημερώνει για τις δραστηριότητες του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής από τις 21 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Στο Ζλάτογκραντ ο δήμαρχος Νέστου για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης του Ζλάτογκραντ στην Βουλγαρία ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου την πόλη συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γιώργο, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωσταντίνο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης. Στη συνέχεια παρακάθισαν σε δείπνο που τους παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης του Ζλάτογκραντ όπου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την παρουσία του στις εκδηλώσεις επισφραγίζοντας έτσι την φιλία των δύο Δήμων. Την επόμενη μέρα οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την κοινή πρόταση που έχει υποβληθεί στο INTEREC  ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020 όπου οι δύο Δήμοι είναι εταίροι και αφορά πρωτοβουλίες για την προώθηση της υγείας. Το συγκεκριμένο έργο είναι σε πολύ καλό στάδιο κι έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Επίσημη επίσκεψη δημάρχου Νέστου στον νέο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ – Σύσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή στην Κομοτηνή

Τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο Χρήστο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 22 Νοεμβρίου  για να του δώσει ευχές με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Κατά τη συνάντησή τους ο νέος Περιφερειάρχης υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα επισκεφθεί τον Δήμο Νέστου προκειμένου να συζητήσουν θέματα και προβλήματα που άπτονται της περιοχής.

Λίγο αργότερα επισκέφθηκε τον κ. Πιτσινίγκο Βασίλη στην Διαχειριστική Αρχή όπου συζήτησαν το θέμα της νέας πρότασης που θα υποβάλλει ο Δήμος Νέστου για την γεωθερμία.

Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Νοεμβρίου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν ομόφωνα έκτακτα θέματα με κυριότερα τα:  α) Την υποβολή πρότασης για την δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέστου ήταν ένας από τους είκοσι Δήμους πριν από χρόνια με την προηγούμενη διοίκηση που δεν είχε «εκμεταλλευτεί» το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα στερώντας από συμπολίτες μας (εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους) θέσεις εργασίας και ειδικές γνώσεις. Β) Την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ που αφορά υποδομές στον καταυλισμό των Ρομά στις Πηγές.

Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων  εγκρίθηκε ποσό 30.000 € για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Νέστου την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο συγκεκριμένο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γκιόγκης Λάζαρος δεν ψήφισε το κονδύλι που αφορά την διαφήμιση του Δήμου μέσα από εφημερίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γενικότερα. Απορίας άξιο αφού ο συγκεκριμένος πολίτης κατείχε διοικητική θέση σε τοπική εφημερίδα πριν από λίγα χρόνια.

Νέο ΔΣ της ΠΕΔ – Χαιρετισμός του νέου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Στο ΔΣ της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Εκεί παρέστη και ο νέος Περιφερειάρχης κ. Μέτιος Χρήστος όπου χαιρέτησε το ΔΣ και αντάλλαξαν υποσχέσεις με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Λαμπάκη Ευάγγελο για στενή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους προς όφελος των πολιτών της ΑΜΘ. Στα θέματα συζήτησης του ΔΣ μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προτάσεις που θα υποβάλλει η ΠΕΔ- ΑΜΘ  στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Γεωθερμία στο Ερατεινό

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερατεινού διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Νέστου ενημερωτική εκδήλωση για την γεωθερμία το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση σκοπό είχε την ενημέρωση των αγροτών του Ερατεινού για την ολοκλήρωση του έργου καθώς και για την πολύ σημαντική επένδυση που μόλις ολοκληρώθηκε με την κατασκευή θερμοκηπίου, από γερμανική εταιρεία,  η οποία είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία θέσεων εργασίας για συμπολίτες μας. Ενημερώθηκαν ακόμη για το νέο ενδιαφέρον ιταλικής επιχείρησης  για αντίστοιχη επένδυση όπου απαιτούνται 300 στρέμματα γης. Ιδιαίτερα όμως, ζητήθηκε από τους αγρότες η συνδρομή τους στην διαμόρφωση της μελέτης προκειμένου να υποβληθεί πρόταση στο μέτρο που άνοιξε η Περιφέρεια και αφορά την γεωθερμία ώστε να ζητηθούν δύο νέες γεωτρήσεις οι οποίες θα καλύπτουν απαιτήσεις γεωργών που ενδιαφέρονται να τις αξιοποιήσουν και την αποφυγή λανθασμένης στόχευσης.  Κύριος εισηγητής της ενημέρωσης ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα παραπάνω ενώ στα ερωτήματα που υπέβαλλαν οι αγρότες απάντησε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας Κωνσταντίνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από αγρότες της περιοχής ενώ το παρόν έδωσαν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος αλλά και σύσσωμη σχεδόν η δημοτική ομάδα του Δημάρχου.

Στη Θράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Συνάντηση με όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο συμμετείχαν σε σύσκεψη φορέων με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της επίσκεψής του με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Π. Ε. Ροδόπης στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Ολοκλήρωση του Χωνευτηρίου στα νέα Κοιμητήρια Χρυσούπολης – Τέλεση Τρισάγιου

Τρισάγιο τελέσθη το Σάββατο 26 Νοεμβρίου  υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων συμπολιτών μας των οποίων τα οστά μεταφέρθησαν από το παλιό κοιμητήριο στο νέο και συγκεκριμένα στο νέο χωνευτήριο που κατασκευάστηκε εκεί. Στο τρισάγιο λειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος καθώς και οι ιερείς Αδαμάντιος και Αθανάσιος παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, πολλοί δημοτικοί του σύμβουλοι καθώς και συγγενείς των κεκοιμημένων συμπολιτών μας.  Σημειώνεται πως όλο το έργο της εκταφής, η κατασκευή του χωνευτηρίου καθώς και η διαμόρφωση του χώρου στα παλιά κοιμητήρια άγγιξαν το ποσό των 30.000 €.

Συνεχίζεται με επιτυχία η Ανακύκλωση στον δήμο Νέστου

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης πραγματοποιείται στον Δήμο Νέστου με πολύ μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερη λεπτομέρεια από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη. Αφού εφαρμόστηκε στην Χρυσούπολη και σε πολλά χωριά του Δήμου, πρόσφατα επεκτάθηκε και στα χωριά του Νέου Ξεριά, του Γέροντα, της Νέας Καρυάς και του Ερατεινού όπου τοποθετήθηκαν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης.

 

Ξεκινούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις του δήμου για τα Χριστούγεννα

Ο Δήμος Νέστου όπως κάθε χρόνο ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολυποίκιλο με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά τα παιδιά. Φέτος ο τίτλος των εκδηλώσεων είναι «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων» θέλοντας έτσι να περάσει το μήνυμα στους συμπολίτες  μας ώστε ο καθένας από μας να γίνει ο προσωπικός φύλακας άγγελος ανθρώπων που μαστίζονται οικονομικά και κοινωνικά. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 17:30 το απόγευμα στο σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου όπου ο Δήμαρχος Νέστου θα ανάψει τα φώτα της πόλης καθώς και το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου. Εκεί θα ακουστούν κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγιάσματος και τραγούδια για αγγέλους από τα παιδιά του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης με την καθοδήγηση της μουσικού κας Χουρμουζιάδου Δέσποινας. Στη συνέχεια ξυλοπόδαροι, άγγελοι και ξωτικά θα οδηγήσουν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους στις λιμνούλες της Πλατείας Παπανδρέου όπου θα αφήσουν τα καραβάκια τους όπως και πέρυσι με ευχές ενώ θα στείλουν μηνύματα στους αγγέλους με φαναράκια ψηλά στον ουρανό. Θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά από εμψυχωτές και διασκεδαστές ενώ τη βραδιά θα κλείσουν το γνωστό συγκρότημα «ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ» στην Πλατεία Ηρώων όπου εκεί ο Δήμος θα προσφέρει άφθονο κόκκινο κρασί.

Το πρόγραμμα θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές των σχολείων καθώς και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε εντατικούς ρυθμούς το Θεατρικό Εργαστήρι της Αναπτυξιακής για την κωμωδία «Ψέμα στο ψέμα»

Τρεις εβδομάδες απομένουν για την πρεμιέρα της παράστασης του θεατρικού εργαστηρίου της Αναπτυξιακής «Ψέμα στο Ψέμα» του Anthony Neilson  σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του εργαστηρίου κ. Τσομπανόπουλου Γιώργου. Οι πρόβες πλέον πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς ενώ η μεγάλη πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Εισιτήρια θα προπωλούνται όπως και πέρυσι, 10 ημέρες πριν την παράσταση, στα γραφεία της Αναπτυξιακής. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία που φιλοδοξεί να προσφέρει άφθονο γέλιο, κάτι που έχουμε ανάγκη λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε.

Δελτίο Τύπου