Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 28 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου 2016

Πολλές και ετερόκλητες ήταν οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά το διάστημα 28/11-4/12/2016, με την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και την διανομή τροφίμων από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ να ξεχωρίζουν. Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων.

«Παραμύθι χωρίς όνομα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου ανέβασε για ένα διήμερο στις 26-27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» όπου συνέπραξαν η ομάδα εφήβων καθώς και η ομάδα των ενηλίκων. Στην παράσταση παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου για το άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης.

Ενημερωτική ημερίδα για τις δημόσιες συμβάσεις

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ενημερωτική ημερίδα την οποία διοργάνωσε ο δήμος για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους με θέμα τις δημόσιες συμβάσεις βάσει του καινούργιου νόμου με εισηγητή τον κ. Παζαρλόγλου.

Ασφαλτοστρώσεων συνέχεια…

Αυτοψία των δρόμων που ασφαλτοστρώθηκαν πριν από λίγο καιρό πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Νέστου με τον αντιδήμαρχο Έργων Βαλσαμίδη Νίκο την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ασφαλτοστρώσεις οι οποίες έπεσαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο δήμο Νέστου πραγματοποιήθηκαν με όλες τις τεχνικές υποδομές. Αυτοψία έγινε ακόμη και των δρόμων οι οποίοι θα ασφαλτοστρωθούν την επόμενη χρονιά δίνοντας προτεραιότητα σ’ αυτούς που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Διανομή τροφίμων από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Για δύο ημέρες την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων και ειδών υγιεινής του προγράμματος ΤΕΒΑ σε πάνω από 650 δικαιούχους πολίτες με την συνδρομή του Νομικού Προσώπου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και της προέδρου Αργυρέλη Ελένης. Τον χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος ελέγχοντας τον χώρο και την ροή της διανομής η οποία λειτουργούσε άψογα και με διακριτικό τρόπο, συνεχάρη την πρόεδρο για την οργάνωση. Συνεχάρη ακόμη και ευχαρίστησε την Κοινωνική Λειτουργό του δήμου Μπουγαλή Δέσποινα, το προσωπικό της ΕΥΝΕΣΤΙΑ, καθώς και τους εθελοντές που συμμετείχαν στην διανομή.

Ενημέρωση για την σήμανση ποιότητας των υπηρεσιών τουρισμού και εστίασης εντός του ΕΠΑΜΑΘ

Ο δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με θέμα την παροχή σήμανσης ποιότητας και εντοπιότητας για τις υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης που παρέχονται εντός του ΕΠΑΜΑΘ. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί επαγγελματίες της περιοχής καθώς και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαλσαμίδης Νίκος, Αργυράκης Μιχάλης και Μαυροθαλασσίτης Νίκος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Νέστου

Η ΚΕΔΕ πραγματοποίησε το ετήσιο τακτικό συνέδριό της στο Βελλίδειο  Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη στη 1 και 2 Δεκεμβρίου. Στο συνέδριο παρέστη και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος. Βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Η αυτοδιοίκηση προχωρά: Χτίζουμε την Ελλάδα από την Αρχή». Πολλές ήταν οι τοποθετήσεις των συνέδρων και αφορούσαν τις επικείμενες αλλαγές του Καλλικράτη. Στο συνέδριο παρέστη πλήθος δημάρχων και αυτοδιοικητικών ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων παρουσία πλήθους κόσμου

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο να ανάβει τα φώτα της πόλης αλλά και το υψηλότερο δέντρο του δήμου δίνοντας έτσι το σύνθημα της έναρξης. Από νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σιντριβάνι του  κυκλικού κόμβου όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση ενώ dj σκορπούσε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από νωρίς. Στο σημείο έφτασαν με πομπή η Φιλαρμονική του δήμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος κρατώντας αναμμένα φαναράκια και ακολουθούσε η χορωδία παιδιών του 1ου και 4ου   Δημοτικού  Σχολείου Χρυσούπολης με την συνοδεία της μουσικού Δέσποινας Χουρμουζιάδου που είχε και την εποπτεία της χορωδίας.

Προπομπός όλων ένας ξυλοπόδαρος άγγελος με τα ξωτικά του. Ακολούθησαν μουσικές από την Φιλαρμονική, παραδοσιακά κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάσματος και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά των δύο σχολείων. Το τελευταίο τραγούδι μάλιστα με στίχους της κ. Χουρμουζιάδου καλούσε τον δήμαρχο να ανάψει τα φώτα. Αμέσως ο δήμαρχος άναψε όλα τα φώτα της πόλης δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Εκεί συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών πλημμυρίζοντας τον χώρο. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν όλοι στις λιμνούλες των ευχών στην πλατεία Παπανδρέου οι οποίες ήταν φωτισμένες και περίμεναν τα καραβάκια των παιδιών με τις ευχές τους.

Το θέαμα πραγματικά ήταν μαγικό ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε από το συγκρότημα εμψυχωτών και διασκεδαστών ΚΡΟΚΟ & ΛΙΝΟ οι οποίοι καλούσαν τα παιδιά να μοιραστούν με τον κόσμο τις ευχές τους προς τους αγγέλους τις οποίες έστελναν με φωτεινά φαναράκια στον ουρανό. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης το γνωστό συγκρότημα «Τα Χάλκινα της Φλώρινας» σεργιάνιζαν τους δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στην πλατεία Ηρώων όπου άρχισε ένα κεφάτο, παραδοσιακό γλέντι με συνοδεία κρασιού που πρόσφερε ο δήμος. Η πόλη πια έχει βάλει τα γιορτινά της με τα λαμπιόνια της και τα φωτεινά της δέντρα ενώ σε διάφορα σημεία των κτιρίων της μεγάλοι πίνακες του ζωγράφου Νέστου Γιώργου Μπότσιου, ο οποίος κατάγεται από τον Νέστο,  με θέμα τους αγγέλους κοσμούν μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τον δήμο. Αξίζει να σημειωθεί πως  έκθεσή  του με θέμα τους αγγέλους θα εκτεθεί στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης από 19 έως 22 Δεκεμβρίου 17:00-21:00.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή» όπου γιόρτασαν με επιτυχία το έθιμο της Βαρβάρας με το παραδοσιακό έδεσμα, χορούς και φωτιές. Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι προβολές ταινιών στο Δημοτικό Θέατρο το πρωί για τα παιδιά και το βράδυ για τους ενήλικες με υπέροχη κοινωνική ταινία.