Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 26 Δεκεμβρίου 2016-1 Ιανουαρίου 2017

Τις δραστηριότητες του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Νέστου που πραγματοποιήθηκαν στη «δύση» του 2016 κοινοποιεί, όπως συνηθίζει σε εβδομαδιαία βάση, το Γραφείο Τύπου του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Έγκριση χρηματοδότησης του δήμου Νέστου για διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Επελέγη ο δήμος Νέστου μεταξύ των Δήμων που χρηματοδοτήθηκαν  μετά από την πρόταση που υπέβαλε στην πρόσκληση του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων. Ήδη ο Δήμος διαθέτει σε ετήσια βάση 25.000€ συνεργαζόμενος με 2 κτηνιάτρους της πόλης για εμβολιασμούς και στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

Ένταξη του δήμου Νέστου στο πρόγραμμα για τα «Κέντρα Κοινότητας»

Εντάχθηκε ο Δήμος Νέστου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020” για ίδρυση Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Νέστου με παράρτημα ΡΟΜΑ προϋπολογισμού 678.000€.

Επιδότηση του δήμου Νέστου για εκπόνηση ΣΒΑΚ

Θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Νέστου μεταξύ 150 Δήμων της χώρας, μετά από πρόταση που υπέβαλλε στο Πράσινο  Ταμείο το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με το ποσό των 35.000€.

Επίσκεψη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο  επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στο γραφείο του και συζήτησαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο Νέστου παράλληλα με τις ευχές για τις ημέρες των εορτών.

Ο δήμος βράβευσε τους νεοεισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ο Δήμος διοργάνωσε εκδήλωση για την βράβευση των μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Χρυσούπολης που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την εκδήλωση άνοιξε μ έναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νέστου επιβραβεύοντας  τον αγώνα και την προσπάθεια τόσο των παιδιών, των εκπαιδευτικών αλλά και τον γονέων. Στη συνέχεια ο μουσικός κ Κατιώνης έδωσε μια εξαιρετική συναυλία με τους συνεργάτες τους αφιερωμένη στους νέους φοιτητές του τόπου μας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές και γονείς. Μετά το τέλος της συναυλίας η καθηγήτρια του ΓΕΛ κα Μακρογιάννη Ευαγγελία αναφέρθηκε στην επιτυχία των παιδιών καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν μέσα από τις σπουδές τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνου και αναμνηστικού δώρου από τον Δήμαρχο Νέστου σε όλους του φοιτητές. Στους 2 πρώτους φοιτητές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια από το ΓΕΛ ο Ξανθόπουλος Χρήστος (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών) και από το ΕΠΑΛ ο Τσακμάκης Παναγιώτης (Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε)  ο Δήμαρχος δώρισε από ένα λάπτοπ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας κα Ψυλλίδου Ελένη και πολλοί  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν ο πρόεδρος και το ΔΣ της Αναπτυξιακής του δήμου Νέστου

Την Τετάρτη 28 Δεκέμβριου ο πρώην πρόεδρος Αναπτυξιακής κ Βαλσαμιδης και όλο το ΔΣ του Νομικού Προσώπου κατέθεσαν εξηγήσεις στην προανάκριση που διενήργησε η Πταισματοδίκης μετά από καταγγελία συμπολίτη μας από τον πρώην Δήμο Ορεινού για την εκμίσθωση καταστήματος που ανήκει στην Αναπτυξιακή στον Κεχρόκαμπο. Το εν λόγω κατάστημα είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια και παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Αναπτυξιακής στον κ. Μωυσιάδη μετά από αίτηση του για το 3ημερο του 15αυγουστου (πανηγύρι χωριού) προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σαν αποθηκευτικό χώρο πληρώνοντας αντίτιμο 450 ευρώ το οποίο καταχωρήθηκε στα βιβλία της επιχείρησης και αποδόθηκε στο κράτος ο αναλογούν ΦΠΑ.

«Νύχτα Αγγέλων» στον δήμο Νέστου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά η Νύχτα Αγγέλων στον Δήμο Νέστου την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου δίνοντας την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να διασκεδάσουν και παράλληλα να τονώσουν την τοπική αγορά. Από πολύ νωρίς πεζοδρομήθηκε η κεντρική οδός Βενιζέλου καθώς  και η Ηφαίστου. Την έναρξη της βραδιάς έκανε η Φιλαρμονική του Δήμου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε όλους τους δρόμους της πόλης, Κατά μήκος των δρόμων οι Πολιτιστικοί  Σύλλογοι Ερατεινού, Νέας Καρυάς, Πέρνης και Μικρασιατών είχαν στήσει αυτοσχέδιους πάγκους προσφέροντας εδέσματα και κρασί στους περαστικούς. Στην κεντρική πλατεία αναβίωσε το έθιμο των Μωμόγερων από τον Σύλλογο Ποντίων ενώ μετά ακολούθησε συναυλία  από τοπικά σχήματα. Ο Δήμος πρόσφερε άφθονο κρασί. Σε άλλα σημεία της πόλης υπήρχαν εμψυχωτές-διασκεδαστές για τους μικρούς μας φίλους καθώς και η ομάδα των ΤΙΚ-ΝΙΚ που παρουσίασε δρώμενο με γιγάντιες κούκλες.
Την Πέμπτη 29 Δεκέμβριου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης δόθηκε συναυλία από την παιδική χορωδία και την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του ΟΡΦΕΑ. Παρουσιάζοντας ρεμπέτικα, μικρασιάτικα και νησιώτικα τραγούδια. Στην συναυλία παρεβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Επίσκεψη δημάρχου και δημοτικών συμβούλων στο Κέντρο Υγείας και το Γηροκομείο της πόλης

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το Τραπέζι της Αγάπης στην αίθουσα του Αγ. Δημητρίου ανταλλάσσοντας ευχές με τους εθελοντές εργαζόμενους που φροντίζουν σε καθημερινή βάση για την σίτιση 100 και πλέον συμπολιτών μας με την οικονομική αρωγή του Δήμου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας της πόλης όπου εκεί συνάντησαν την Διευθύντρια κα Χαρίση δίνοντας ευχές σε όλο το προσωπικό καθώς και στους παρευρισκόμενους ασθενείς. Έπειτα συνομίλησαν τόσο με την Διευθύντρια όσο και με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας. Η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την μέχρι τώρα οικονομική βοήθεια του δήμου λαμβάνοντας την υπόσχεση από τον Δήμαρχο για τη μελλοντική στήριξη του Δήμου. Η επίσκεψη σε κοινωνικές δομές του Δημάρχου με την δημοτική του ομάδα ολοκληρώθηκε στο Γηροκομείο της πόλης όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος καθώς και το προσωπικό του Γηροκομείου. Ο Δήμαρχος μοίρασε δώρα σε όλους τους τροφίμους δίνοντας παράλληλα ευχές για υγεία συνομιλώντας παράλληλα μαζί τους για αρκετή ώρα.

Παραδοσιακό γλέντι στη Λεκάνη

Το μεσημέρι της Παρασκευης 30 Δεκεμβρίου  ο Δήμαρχος με δημοτικούς του συμβούλους προσκεκλημένος του Αντιδημάρχου κ Τουμπεκτση παραβρέθηκε σε παραδοσιακό γλέντι που διοργανώθηκε στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ορεινού με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων» η κουκλοτοπια ΤΙΚ-ΝΙΚ παρουσίασε μουσικό παραμύθι με γιγάντιες κούκλες στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Εκεί παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας κα Ψυλλίδου Ελένη.
Στο καθιερωμένο γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιάσματος τον Δήμαρχο Νέστου  εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης και η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη.

Άμεση αντιμετώπιση της χιονόπτωσης από τον δήμο Νέστου

Από πολύ νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Νέστου με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τουμπεκτση, Αργυράκη καθώς και τον  Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτιδη συντόνιζαν το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και την ρίψη αλατιού προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι τόσο στην πόλη όσο και στο οδικό δίκτυο του πρώην δήμου ορεινού όπου η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη. Δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα και όλοι οι δρόμοι παρέμειναν προσπελάσιμοι για τους συμπολίτες μας. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους τη καθαριότητας που με αυτοθυσία μια τέτοια γιορτινή μέρα συνέβαλαν τα μέγιστα.
Αλατιέρα του Δήμου με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτση έριξε αλάτι σε όλους τους δρόμους του πρώην δήμου Ορεινού και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο παγετός που υπήρχε.
Το απόγευμα της ίδιας μέρα ο Δήμαρχος Νέστου με τους συμβούλους του έδωσε ευχές στο καθιερωμένο γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερατεινού.

Πρωτοχρονιά στο Δημαρχείο

Στην δοξολογία για την Πρωτοχρονιά στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος . Στη συνέχεια ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τις αρχές που παρευρέθησαν στην δοξολογία καθώς και πολίτες αφού πρώτα έσπασε το ρόδι για το καλό της χρόνιας. Στην καθιερωμένη κοπή της πίτας κερδισμένη ήταν η Αναπτυξιακή του Δήμου Νέστου.

«Ψέμα στο ψέμα» για δύο παραστάσεις στις 5 και 6 Ιανουαρίου

Μετά από τρεις sold out παραστάσεις το «Ψέμα στο Ψέμα» επιστρέφει για μόνο δύο παραστάσεις στις 5 & 6 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στις 9 το βράδυ. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Anthony Nielson σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσομπανόπουλου.