Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 9-15 Ιανουαρίου 2017

Στο επίκεντρο οι ενέργειες του δήμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας

Με σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος υπεραμύνεται των προσπαθειών που έγιναν για την αντιμετώπιση του ιστορικού, για την περιοχή, χιονιά και δηλώνει ότι παρά την έλλειψη εξοπλισμού και προσωπικού, οι συνέπειες της κακοκαιρίας περιορίστηκαν στο ελάχιστο.

Επίσης, τονίζει με έμφαση ότι ο δήμος στηρίχτηκε αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, καθώς λόγω των συγκυριών, δεν κατέστη δυνατή η παροχή βοήθειας από τους γειτονικούς δήμους. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Νέστου.

Με πλήρη ετοιμότητα και άψογο συντονισμό ο δήμος Νέστου αντιμετώπισε επιτυχώς την «Αριάδνη»

Με απόλυτη επιτυχία αντιμετώπισε ο δήμος Νέστου το πρωτόγνωρο για την περιοχή μας καιρικό φαινόμενο που την έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Παρόμοια καιρικά φαινόμενα δεν συνέβησαν τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή παρά το γεγονός της έλλειψης ειδικών μηχανημάτων για τον αποχιονισμό, τον ισχνό αριθμό υπαλλήλων και χωρίς καμιά περαιτέρω βοήθεια κατάφερε να αντιμετωπίσει τον ισχυρό χιονιά με ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής και χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Με απόφαση του δημάρχου όλη την εβδομάδα (9-13/1/2017) τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά για την προστασία των μαθητών μας, με εξαίρεση τον Α’ Παιδικό Σταθμό Χρυσούπολης που παρέμεινε ανοιχτός όλη την εβδομάδα ενώ οι υπόλοιποι  Παιδικοί Σταθμοί άνοιξαν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων συμπολιτών μας.

Η αλατιέρα του δήμου,  το μοναδικό μηχάνημα που διαθέτει για τον εκχιονισμό, εργαζόταν επί εικοσιτετραώρου βάσεως ρίχνοντας αλάτι σε όλο τον Δήμο. Καταναλώθηκαν όλες τις ημέρες ρίψεις περίπου 250 τόνων  αλατιού. Επιστρατεύθηκε ακόμη και η υδροφόρα του δήμου η οποία έριχνε θαλασσινό νερό στο οδικό δίκτυο βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το λιώσιμο του χιονιού. Αρωγός στην διαδικασία  άντλησης του θαλασσινού νερού η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης.

Δυστυχώς η Πολιτική Προστασία του Νομού Καβάλας δεν μπόρεσε να βοηθήσει με μηχανήματα τον δήμο λόγω του ότι και οι άλλοι δήμοι του Νομού και κυρίως αυτός της Καβάλας είχαν εντονότερα προβλήματα αφού κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (Καβάλας- Παγγαίου).

Στο αίτημα του δήμου προς την Ταξιαρχία Ξάνθης, για παραχώρηση μηχανήματος, δεν υπήρξε θετική απάντηση λόγω δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών στην Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι ο δήμος Νέστου ανταποκρίθηκε τελικά στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, στο μοναδικό αυτό μηχάνημα (αλατιέρα) αλλά ιδιαίτερα στην αυτοθυσία των υπαλλήλων της καθαριότητας που υπερέβαλαν εαυτόν μένοντας ξάγρυπνοι για πολλές ώρες πάντα όμως υπό την στενή επιτήρηση, συνεργασία και συνοδεία των αντιδημάρχων κ. Αργυράκη και κ. Τουμπεκτσή.

Το δημαρχείο όλες τις ημέρες λειτουργούσε ως αργά το βράδυ παρόντος του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ως στρατηγείο αποφάσεων και σχεδιασμού με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που από τα ξημερώματα δήμαρχος και αντιδήμαρχοι ήταν στους δρόμους για την στενή επιστασία του οδικού δικτύου.

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 παρουσία των δημάρχων του Νομού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την ισχυρή κακοκαιρία και τον παγετό που έπληξε το Νομό. Στη σύσκεψη παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος.

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας για τους υπάλληλους του δήμου Νέστου

Η καθιερωμένη κοπή πίτας όλων των υπαλλήλων του Δήμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου παρόντος του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του εξήρε την αυταπάρνηση των οδηγών του μηχανήματος της αλατιέρας ανακοινώνοντας γι’ αυτούς τιμητικές άδειες για την προσφορά τους. Τυχερό τμήμα, το οποίο κέρδισε το φλουρί, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Πλήθος εκδηλώσεων από συλλόγους του δήμου

Στον ετήσιο χορό που πραγματοποίησε  η αθλητική ομάδα «ΝΕΣΤΟΣ» το Σάββατο 14 Ιανουαρίου σε γνωστό κέντρο εστίασης της περιοχής μας παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος με σύσσωμη την Δημοτική του Ομάδα. Αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου.

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κοσμά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στον πολύ ζεστό του χώρο όπου παρέστησαν πλήθος κόσμου, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη, ο πρόεδρος Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Παναγιωτίδης Γιώργος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, κοπή πίτας, πραγματοποίησε και ο Σύλλογος Γυναικών Μοναστηρακίου όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΝ Καϊτατζόπουλος Μπάμπης και ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Γιάννης καθώς και πλήθος κόσμου.

Την ίδια μέρα, κοπή πίτας πραγματοποίησε η Φιλόπτωχος της Χρυσούπολης . Τον δήμαρχο εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Βαλσαμίδης Νίκος και Αργυράκης Μιχάλης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ξεριά παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία την μουσικο-θεατρική  παράσταση «Στο ντουμάνι του Ντεκέ». Στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο.