Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 16-22 Ιανουαρίου 2017

Αρκετές ήταν οι δράσεις τις οποίες πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Νέστου και ακόμα περισσότερες αυτές που συμμετείχε έμμεσα δια μέσου του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, κατά το χρονικό διάστημα 16-22 Ιανουαρίου 2017.

Το δεύτερο κύμα χιονιά ήταν αυτό που απασχόλησε την Δημοτική Αρχή, με τον δήμο να καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, παρά το λίγο προσωπικό και τα ελλιπή μέσα. Ακολουθεί αναλυτικά η «ατζέντα» δράσεων της Δημοτικής Αρχής.

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Δημοτική Αρχή απέναντι στο νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τον δήμο Νέστου

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα νέο κύμα χιονιά έπληξε τον δήμο Νέστου ιδιαίτερα στην περιοχή του Ορεινού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεραμωτής. Τα σχολεία για δεύτερη συνεχή εβδομάδα σε Κεχρόκαμπο και Λεκάνη παρέμειναν κλειστά με απόφαση του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ το ίδιο έγινε και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Κεραμωτής λόγω της ισχυρής χιονοθύελλας.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε και αυτό το κύμα κακοκαιρίας πρωταρχικά στα σχολεία όπου προμήθευσε με αλάτι για την αποφυγή της ολισθηρότητας, ενώ με μηχανήματα όπως αυτό της αλατιέρας αλλά και του jcb ο δήμος μερίμνησε για την διάνοιξη του οδικού δικτύου στον ορεινό όγκο ο οποίος αντιμετώπισε και το σοβαρότερο πρόβλημα.

Από την Παρασκευή 20 και μέχρι την Κυριακή 22 Ιανουαρίου συνεργεία του δήμου με τα προαναφερθέντα μηχανήματα επιχειρούσαν διαρκώς τη διάνοιξη του οδικού δικτύου καθώς και των δρόμων εντός των οικισμών, ενώ παρέμεναν καθ’ όλο το 24ωρο στον Ορεινό.

Την όλη επιχείρηση συντόνισαν και επιμελήθηκαν επιτυχώς οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Μιχάλης Αργυράκης και Ορεινού Δημήτρης Τουμπεκτσής, οι οποίοι σήκωσαν και όλο το βάρος της επιχείρησης μαζί με εργάτες του δήμου όπου υπερέβαλαν εαυτόν.

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, ημέρα  σφοδρής χιονοθύελλας, ο δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Βαλσαμίδη επιστάτησαν τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο (Κεραμωτή-ορεινός όγκος) προκειμένου να διαπιστώσουν τις ανάγκες άμεσης παρέμβασης. Στην Κεραμωτή ο δήμαρχος συνάντηση είχε με τον γυμνασιάρχη προκειμένου να αποφασιστεί το κλείσιμο του σχολείου.

Ο δήμος Νέστου απέδειξε από το αποτέλεσμα ότι βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει ακόμη και ακραία καιρικά φαινόμενα επιτυχώς παρά του ότι οι ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό είναι τεράστιες.

Σύσκεψη της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Νέστου στην Κεραμωτή

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Κεραμωτής σύσκεψη της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή της στις επερχόμενες τουριστικές εκθέσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Της σύσκεψης προΐστατο ο πρόεδρός της και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χατζηγερακούδης ο οποίος και συντόνιζε τη συζήτηση.

Στη σύσκεψη παρέστησαν φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, μέλη της Επιτροπής, καθώς και ο πρόεδρος Επαγγελματιών Κεραμωτής Χριστόφορος Γκριτζελάκης.

Σύσκεψη δημάρχου και Τεχνικής Υπηρεσίας για τον σχεδιασμό νέων έργων

Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου με το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Έργων Νίκος Βαλσαμίδης, η διευθύντρια της υπηρεσίας Κυριακή Λόβουλου και η ειδική συνεργάτης για θέματα τεχνικών έργων Φιλία Βαρελίδου.

Στόχος της σύσκεψης αυτής η οριστικοποίηση μελετών του Τεχνικού Προγράμματος που αφορούν κατά κύριο λόγο νέες ασφαλτοστρώσεις εντός του δήμου Νέστου.

Επίσκεψη του θεατρικού συγγραφέα Αντώνη Κούφαλη στον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο σπουδαίος συγγραφέας που ζει τα τελευταία χρόνια στον δήμο μας Αντώνης Κούφαλης, ο οποίος εξέφρασε για άλλη μια φορά τη χαρά του για την εποικοδομητική συνεργασία τους, ενώ έδωσε και τα εύσημα στη διοίκηση για το έργο πολιτισμού που προσφέρει, αλλά και για τις γιορτές των Χριστουγέννων οι οποίες είχαν υψηλή αισθητική. Δήλωσε ακόμη τον ενθουσιασμό του για το θεατρικό έργο της Αναπτυξιακής «Ψέμα στο Ψέμα» το οποίο και παρακολούθησε, ενώ δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο δήμαρχος τού έδωσε αναμνηστικό δώρο μια πλακέτα με τον «άγγελο» που διακόσμησε τις γιορτές του δήμου. Ο κ. Κούφαλης χάρισε με τη σειρά του στον δήμαρχο το βιβλίο που έγραψε με τον αδερφό του Κωνσταντίνο «Το ψωμί της Νινευί» το οποίο αυτό το διάστημα κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά με τον Σταύρο Ζαλμά και την Λήδα Πρωτοψάλτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δράσεις Πολιτιστικών Συλλόγων και κοπές Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου πολλοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν εκδήλωση παράλληλα με την κοπή πίτας τους. Ο δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και προέδρους Νομικών Προσώπων παρέστησαν στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Δύσβατο, του Συλλόγου Ποντίων, καθώς και του Συλλόγου Μικρασιατών. Στην κοπή πίτας του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ τον δήμαρχο εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Αργυράκης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Ελένη Χατουτσίδου και η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Ελένη Ψυλλίδου.

Με λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκαν οι εορτές του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου στον δήμο Νέστου

 Στην λειτουργία της εορτής του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Ι.Ν. Προαστείου παρέστησαν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Αργυράκη και Βαλσαμίδη.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Νέστου με τους κ. κ. Βαλσαμίδη, Αργυράκη, Παπαθεοδώρου, Αργυρέλη, Καραγεωργίου και Σαββαΐδη παρέστησαν στην λειτουργία του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Χρυσούπολη τιμώντας τον αγαπητό στο ποίμνιο πατέρα Τιμόθεο ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε την ονομαστική του εορτή.