Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 23-29 Ιανουαρίου 2017

Ξεχωρίζει η σύσκεψη με τον ΟΛΚ για το θέμα της διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή και η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από την κακοκαιρία

Αρκετές ήταν οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε η Δημοτική Αρχή Νέστου και ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά το διάστημα 23-29 Ιανουαρίου 2017, με τις πιο σημαντικές την σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΟΛΚ Χρήστο Ηλιάδη για θέματα που άπτονται του λιμανιού της Κεραμωτής και της διέλευσης βαρέων οχημάτων από τον οικισμό, την κατασκευή αντλιοστασίου στο Χρυσοχώρι, την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την Ζαρκαδιά έως την δεξαμενή του Ποντολιβάδου, καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι δραστηριότητας.

Σύσκεψη στη ΔΕΥΑΝ παρουσία του δημάρχου Νέστου

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου παρουσία του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του προέδρου της ΔΕΥΑΝ Γιώργου Παναγιωτίδη, του αντιπροέδρου της Χαράλαμπου Καϊτατζόπουλου, του διευθυντή της Κωνσταντίνου Κάλφα, καθώς και των μηχανικών κ. κ. Τσολάκη και Φωτιάδη όπου συζητήθηκαν επί μακρόν θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΝ, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και η πορεία των μελετών που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια προς ένταξη.

Συνεδρίαση Φορέα Διαχείρισης δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Στη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Πόρτο-Λάγος με θέματα που άπτονται της δράσης του τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Χατζηγερακούδης.

Συνάντηση δημάρχου με τον διευθυντή και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης

Τον δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ο διευθυντής του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Παναγιώτης Αλμπάντης καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Μακρίδου όπου συζήτησαν για την πεζοδρόμηση του δρόμου παραπλεύρως του σχολείου, για την εξέλιξη των ενεργειών ώστε το διπλανό οικόπεδο να οριστεί ως δεύτερο προαύλιο του σχολείου, καθώς και για την αίθουσα εκδηλώσεων η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ήχου.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ για το Φεστιβάλ Τεχνογνωσίας και Τεχνημάτων

Τον δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Πετρούσης με διδακτικό προσωπικό του σχολείου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου παρουσία και της προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένης Ψυλλίδου προκειμένου να συζητήσουν για την διενέργεια του Φεστιβάλ Τεχνογνωσίας και Τεχνημάτων που οργανώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές με πολύ μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο. Συζητήθηκε κυρίως η συμβολή του δήμου στην οργάνωση του Φεστιβάλ. Ο δήμαρχος Νέστου απάντησε πως είναι πρόθυμος να συμβάλλει ο δήμος στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Ιανουαρίου

Λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα η καθιερωμένη κοπή πίτας από τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την οποία ευλόγησε ο πατήρ Φιλόθεος Μουτσελάκης. Τυχερός ο Γιάννης Χατζηγερακούδης, ο οποίος έτυχε και το φλουρί. Ο δήμαρχος Νέστου όπως και πέρυσι δώρισε σε όλους του δημοτικούς συμβούλους από ένα ετήσιο ημερολόγιο.

Στα εκτός ημερησίας θέματα ψηφίσθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Ο δήμαρχος κατά την ενημέρωση προς το Σώμα αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του τελευταίου κύματος χιονόπτωσης που έπληξε τον δήμο και στις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή του, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις ανυπόστατες και ψευδείς αναφορές του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αμπεριάδη.

Σύσκεψη δήμου Νέστου-ΟΛΚ στην Κεραμωτή

Στα γραφεία του πρώην δημαρχείου της Κεραμωτής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου παρουσία του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του προέδρου του ΟΛΚ Χρήστου Ηλιάδη, του Λιμενάρχη Κεραμωτής, του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης Νίκου Μαυροθαλασσίτη, του προέδρου της Κεραμωτής Παρασκευά Ψυχουδάκη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Μιχάλη Αργυράκη, του προέδρου της Αναπτυξιακής Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου, του τέως δημάρχου Κεραμωτής Μένανδρου Μαρινάκη, του προέδρου Επαγγελματιών Χριστόφορου Γκριτζελάκη, του δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Χατζηγερακούδη και του τοπικού συμβούλου Ιωάννη Αραμπατζάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου που στεγάζεται το ιατρείο από τον ΟΛΚ στο Λιμεναρχείο, κάτι με το οποίο διαφωνεί τόσο ο δήμος Νέστου όσο και η τοπική κοινωνία. Μάλιστα, θα υπάρξει προσεχώς επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στο υπουργείο Ναυτιλίας για τη διευθέτηση του θέματος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΛΚ παρουσίασε τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του λιμανιού της Κεραμωτής. Συζητήθηκε, ακόμη, το σοβαρότατο θέμα διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή και τα προβλήματα που δημιουργεί.

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας για τα προβλήματα των χιονοπτώσεων στην κτηνοτροφία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου με θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των χιονοπτώσεων στην κτηνοτροφία. Τον δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο νυν και ο τέως αντιδήμαρχος Ορεινού Δημήτρης Τουμπεκτσής και Γιάννης Τσακαλίδης αντίστοιχα οι οποίοι παρουσίασαν έκθεση της κατάστασης, ενώ κατέθεσαν επιστολή με όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους κτηνοτρόφους του δήμου από τις τελευταίες χιονοπτώσεις.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Βαλσαμίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Παναγιωτίδη, καθώς και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΝ Κωνσταντίνο Κάλφα προκειμένου να συζητήσουν για τα δύο έργα των οποίων ολοκληρωμένους φακέλους κατέθεσαν για ένταξη από την Περιφέρεια και αφορούν:

  1. Την κατασκευή αντλιοστασίου στο Χρυσοχώρι ώστε να ενισχυθεί ο επαρκής εφοδιασμός του πρώην δήμου Κεραμωτής, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.
  2. Την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την Ζαρκαδιά έως την δεξαμενή του Ποντολιβάδου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συμμετείχε στο ΔΣ της ΠΕΔ στο οποίο συζητήθηκε ο Απολογισμός του έργου της ΠΕΔ για το 2016, καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το 2017.

Διανομή τροφίμων με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ σε δικαιούχους του δήμου Νέστου

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες  (25-27 Ιανουαρίου 2017) πραγματοποιήθηκε στον δήμο Νέστου η διανομή τροφίμων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ  σε δικαιούχους. Την όλη επιμέλεια είχε το Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ το οποίο επιμελήθηκε επιτυχώς η πρόεδρός της Ελένη Αργυρέλη, καθώς και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου, αλλά και εθελοντές.

Συνεχίζονται οι κοπές πίτας στον δήμο Νέστου από συλλόγους και ομάδες

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης όπου και παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Μιχάλη Αργυράκη, Νίκο Μαυροθαλασσίτη και Ελένη Χατουτσίδου και την πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Ελένη Αργυρέλη και Ελένη Ψυλλίδου αντίστοιχα. Την ίδια μέρα και ώρα έκοψε και τη πίτα του ο Σκοπευτικός Σύλλογος «ΑΕΤΟΣ». Τον δήμαρχο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Βαλσαμίδης και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

Το Σαββατοκύριακο 28-29/1 πολλοί σύλλογοι έκοψαν την καθιερωμένη πίτα τους. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης όπου παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ορεινού Δημήτριο Τουμπεκτσή, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Βαλσαμίδη και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Αργυράκη.

Ο Σύλλογος Θρακιωτών όπου παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Βαλσαμίδη και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Αργυράκη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διαλεκτού όπου τον δήμαρχο εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Οικονομικών Ελένη Χατουτσίδου και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς όπου παρέστη ο δήμαρχος Νέστου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Αργυράκη και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου.