Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 30 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου 2017

Στο επίκεντρο ο απολογισμός από τα αποτελέσματα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Αρκετές ήταν οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής του δήμου Νέστου και του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα να ξεχωρίζουν. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι δράσεις.

Σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας για τον απολογισμό από την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 με θέμα τον απολογισμό του έργου αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων. Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και εκπρόσωποι φορέων. Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων της περιοχής του με μέσα του δικού του δήμου και χωρίς την βοήθεια σε μηχανήματα ακόμη και από την Πολιτική Προστασία. Επίσης, ζήτησε την επόμενη φορά να υπάρξει αρτιότερος συντονισμός μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων, αλλά και δικαιότερη κατανομή μηχανημάτων και υπηρεσιών.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ξεκίνησε στον δήμο Νέστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία πραγματοποιείται τόσο στα γραφεία των ΚΕΠ όσο και στα γραφεία Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου. Υπήρξε όλες τις ημέρες αθρόα προσέλευση, ενώ η εξυπηρέτηση από πλευράς υπαλλήλων του δήμου είναι άψογη. Όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο επίδομα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το site του δήμου Νέστου προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου από τους αγρότες και δήλωση συμπαράσταση από τον δήμαρχο Νέστου

Αντιπροσωπεία αγροτών του δήμου προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου με τα γεωργικά τους μηχανήματα παραδίδοντας ψήφισμα στον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο με τα δίκαια αιτήματά τους. Ο δήμαρχος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα τους και στα αιτήματά τους τονίζοντας κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου πως ο δήμος Νέστου είναι ένας αγροτικός δήμος που στηρίζεται στις δυναμικές καλλιέργειες που τα τελευταία χρόνια νέοι αγρότες, αλλά και παλαιότεροι επιχειρούν. Έμπρακτο παράδειγμα αποτελούν οι συνεταιρισμοί των σπαραγγοπαραγωγών και άλλων παραγωγών των οποίων τα προϊόντα είναι καθαρά εξαγώγιμα, γεγονός που ενισχύει όχι μόνο την τοπική, αλλά και την εθνική οικονομία.

Ο δήμος Νέστου προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα των αγροτών τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους διέθεσε τον χώρο και το κτίριο της καθαριότητας έναντι του γηπέδου Χρυσούπολης προκειμένου να συνεδριάζουν και να συντονίζουν τη δράση τους.

Στην Κεραμωτή ο δήμαρχος Νέστου με συνεργάτες του για νέες παρεμβάσεις στην περιοχή

Τη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον πρόεδρο Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κώστα και τον δημοτικό σύμβουλο Χατζηγερακούδη Γιάννη. Περιηγήθηκαν στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν προβλήματα άμεσης παρέμβασης, ενώ επισκέφτηκαν το «νησάκι» στο οποίο βρίσκεται ένα ζωτικής σημασίας αλσύλλιο έναντι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο οποίο από πέρυσι ακόμη ξεκίνησαν για πρώτη φορά εργασίες ευπρεπισμού του ύστερα από ανάθεση του δήμου, ενώ προγραμματίζονται νέες παρεμβάσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού προς μελλοντική αξιοποίηση του χώρου. Κατά την περιήγηση παρέστη και ο πρόεδρος Επαγγελματιών Κεραμωτής Γκριτζελάκης Χριστόφορος.

Σύσκεψη στο γραφείο του δήμαρχου για τον νέο Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου

Στο γραφείο του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου παρουσία και του ιδίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με τον διευθυντή και τους προϊσταμένους του δήμου, καθώς και των αντιδημάρχων, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον νέο Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, καθώς και αυτά που αφορούν τον καλύτερο συντονισμό δράσεων της διοίκησης.

Επίσκεψη εργαζομένων της ΒΦΛ στον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ οι οποίοι του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία ζητώντας του παράλληλα τη στήριξη του δήμου, μιας και πολλοί δημότες του δήμου Νέστου εργάζονται στην εν λόγω βιομηχανία.

Συνεχίζονται οι κοπές πίτας από συλλόγους του δήμου Νέστου

Τη πίτα τους έκοψαν αυτή την εβδομάδα πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς. Έτσι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου τη πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ξεριά στην οποία και παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο και τον Αντιδήμαρχο Ορεινού Τουμπεκτσή Δημήτρη.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τη πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο και τον δημοτικό σύμβουλο Χατζηγερακούδη Γιάννη.

Λίγο αργότερα έκοψε την πίτα του το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης στο κέντρο ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Την οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης ανέλαβε ο δήμος Νέστου. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού το κοσμικό κέντρο ήταν κατάμεστο από τα μέλη του ΚΑΠΗ. Παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη και Ψυλλίδου Ελένη αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Βαλσαμίδης Νίκος, Αργυράκης Μιχάλης και Τουμπεκτής Δημήτρης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Παναγιωτίδης Γιώργος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κοσμίδου Λαρίσα και Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Το ίδιο βράδυ την πίτα του έκοψε και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου καθώς και οι αντιδήμαρχοι Αργυράκης Μιχάλης και Τουμπεκτσής Δημήτρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κοσμίδου Λαρίσα και Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου την πίτα του έκοψε ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Κεραμωτής «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Μαυροθαλασσίτης Νίκος.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών του δήμου Νέστου στην οποία παρέστη ο δήμαρχος Νέστου μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο.